Pasta met courgette en tofu
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 150-200 gram volkoren penne of
andere pasta
- 200 gram (gekruide) tofu
- 2 eetlepels pesto
- Basilicum
- 2 eetlepels geraspte
parmezaanse kaas
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
-
- Vegetarisch hoofdgerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de
courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Kook de pasta in ruim water
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de pesto in een
hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
- Voeg de courgette en de tomaten
toe en smoor de groente gaar.
- Warm de tofu kort mee.
- Giet de pasta af en meng het
groentemengsel er door.
- Maak op smaak met kleingesneden
basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
585 kcal | kcal |
Eiwit |
35 gram | gram |
Koolhydraten |
60 gram | gram |
Vet
|
20 gram | gram |
Verzadigd vet |
4 gram | gram |
Vezels
|
15 gram | gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|