Bonensoep met van alles


Ingrediënten
     •    1 ui
     •    1 teentje knoflook
     •    4 stengels bleekselderij
     •    2 vleestomaten
     •    1 dunne prei
     •    1 eetlepel olie
     •    ½-1 theelepel chilipoeder
     •    6 dl groentebouillon (van tablet)
     •    1 klein blik of kleine pot bruine bonen
     •    ½ bosje koriander
     •    50 gram alfalfa
     •    2 eetlepels jalapeñopeperreepjes (potje)
     •    1 schaaltje tortillachips
     •    1/3 bruin stokbrood
     •    2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Informatie
     •    2 personen
     •    15-30 minuten
     •    hoofdgerecht
     •   
     •    Vegetarisch hoofdgerecht
          Eenpansgerecht

Bereiding
     1.    Maak de groente schoon.
     2.    Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in
            stukjes en de prei in ringen.
     3.    Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er
            boven uit.
     4.    Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
     5.    Voeg de tomaten, de bouillon en de bonen toe en breng dit aan de
            kook.
            Kook de soep 10 minuten zacht.
     6.    Was de koriander en de alfalfa.
     7.    Knip de koriander klein boven een kommetje.
     8.    Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
     9.    Geef bij de soep de koriander, de reepjes jalapeñopeper, de
            tortillachips, sneetjes stokbrood en de geraspte kaas.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 555 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 6 gram
Vezels 
15 gram

  

                                                  
                                              Eetsmakelijk Marjolijn.


  
                                  .