Hongaarse zuurkoolsalade


Ingrediënten
 
  • ½ bosuitje
  • 400 gram zuurkool
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels paprikapoeder (scherp)
  • ½ eetlepel dille (vers of uit diepvries)
  • 2 eetlepels paprika zoetzuur

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  
  • Groentegerecht
Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en haal het met twee vorken los.
  3. Maak een sausje van de zure room met het paprikapoeder en de dille en meng dit met de bosui door de zuurkool.
  4. Garneer de salade met de reepjes paprika zoetzuur.
Menusuggestie

Lekker met goelasj en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderriblappen
  • 1 ui
  • paprikapoeder
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel arachide olie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 6 kleine aardappelen

Bereiding

  1. Snijd de runderlappen klein .
  2. Doe het vlees met de bloem en paprikapoeder in een plasticzak en schud dit door elkaar .
  3. Bak het rundvlees in de olie en blus dit af met de bouillon en rode wijn en laat dit gaar sudderen in ongeveer 1½ uur.
  4. Snijd de ui, paprika en bleekselderij klein en fruit deze even aan.
  5. Voeg nu de aangefruite groente met de tomatenpuree het laatste half uur toe aan het vlees.
  6. Kook ondertussen de aardappels  gaar.
  7. Eventueel de saus iets aan dikken en klaar voor serveren  met de aardappels.
     

Voedingswaarden per persoon

Recept met Menusuggestie
Energie 60 kcal 495  kcal
Eiwit  3 gram 30   gram
Koolhydraten  4 gram  40  gram
Vet 
 2 gram  20  gram
Verzadigd vet  1 gram    6  gram
Vezels 
 7 gram  15  gram

  

                                                  
                                              Eetsmakelijk Marjolijn.


  
                                  .