Vis tikka masala
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Stuk gemberwortel (grootte van
½ duim)
- ½ theelepel gemalen koriander
(ketoembar)
- 1 eetlepel garam masala
- ½ theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilipoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 dl halfvolle yoghurt
- 200 gram visfilet, bijv.
tilapia of pangasius
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olie
- ½ blik gepelde tomaten
- 6 takjes koriander
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
-
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd
een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
- Schil het stukje gember en rasp
het.
- Maak een marinade van de ui met
uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de
garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de
yoghurt.
- Snijd de vis in blokjes en meng
ze door de marinade.
- Laat dit afgedekt in de
koelkast een half uur marineren.
- Snijd de rest van de ui en het
andere teentje knoflook klein.
- Maak de paprika schoon en snijd
hem in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook met
de rest van de garam masala in de olie glazig.
- Voeg de vis met de marinade, de
blokjes paprika en de gepelde tomaten toe. Stoof de vis in 10 minuten
gaar.
- Was de koriander en knip het
klein. Strooi de koriander over de vis.
Menusuggestie
Lekker met
broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
- 6 opscheplepels
zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
255 kcal | 540 kcal |
Eiwit |
30 gram | 40 gram |
Koolhydraten |
15 gram | 65 gram |
Vet
|
8 gram | 10 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 3 gram |
Vezels
|
4 gram | 15 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|