Vis tikka masala


Ingrediënten
 
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 6 takjes koriander

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      •  
      • Vlees-, gevogelte of visgerecht

      Bereiding

        1. Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
        2. Schil het stukje gember en rasp het.
        3. Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
        4. Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
        5. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
        6. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
        7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
        8. Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
        9. Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de gepelde tomaten toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
        10. Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.

        Menusuggestie

        Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 400 gram broccoli
          • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

           

          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 255 kcal540 kcal
          Eiwit 30 gram40 gram
          Koolhydraten 15 gram 65 gram
          Vet 
           8 gram 10 gram
          Verzadigd vet  2 gram  3 gram
          Vezels 
           4 gram 15 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .