Andijvie-rettichsalade
      Kip geglaceerd in ahornsiroop
               Mandarijnentoetje


Andijvie-rettichsalade

Ingrediënten

 
    • 1 klein kropje andijvie
    • Stukje rettich
    • ½ eetlepel honing
    • Citroensap
    • 1 theelepel mosterd
    • ½ peer

    Informatie

      • 2 personen
      • 0-15 minuten
      • voorgerecht
      • Balansdag
      • Voorgerecht

      Bereiding


        1. Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
        2. Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.
        3. Maak een sausje van de honing, wat citroensap en de mosterd.
        4. Snijd de peer in 2 parten en schil ze.
        5. Snijd de parten in smalle plakjes.
        6. Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje er over. Leg de plakjes peer er op.

         

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 45 kcal   kcal
        Eiwit  1 gram   gram
        Koolhydraten  9 gram    gram
        Vet 
         0 gram    gram
        Verzadigd vet  0 gram    gram
        Vezels 
         1 gram    gram



        Kip geglaceerd in ahornsiroop
         
        Ingrediënten
         
        • 1 kleine ui
        • 1 eetlepel olie
        • Mespunt chilivlokken
        • 2 eetlepels ahornsiroop
        • 200 gram kipfilet

        Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • hoofdgerecht
        • Vlees-, gevogelte of visgerecht

        Bereiding


        1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
        2. Fruit de ui zacht in de olie. Bak de chilivlokken kort mee.
        3. Voeg de ahornsiroop toe en laat dit even mee pruttelen.
        4. Snijd de kipfilet in smalle repen en bestrooi ze met een beetje zout.
        5. Schep de kip door de ahornsiroop en laat de kip in een paar minuten gaar worden.

        Menusuggestie

        Lekker met spruitjes en röstirondjes uit de oven.


        Hiervoor heb je nodig...

        • 400 gram spruitjes
        • 10 röstirondjes

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 250 kcal 515 kcal
        Eiwit 30 gram 40 gram
        Koolhydraten 10 gram 55 gram
        Vet   9 gram 15 gram
        Verzadigd vet  2 gram  3 gram
        Vezels   1 gram 10 gram
         



        Mandarijnentoetje
         
        Ingrediënten
         
        • 3 mandarijnen
        • 150 gram cottage cheese
        • 1 zakje vanillesuiker

        Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • nagerecht

        Bereiding


        1. Was 1 mandarijn en snijd een stukje van de schil. Snijd het stukje schil in reepjes.
        2. Pers de mandarijn uit.
        3. Pel de andere mandarijnen en snijd de mandarijnen in plakken.
        4. Halveer de plakken.
        5. Meng de vanillesuiker en het mandarijnensap met de cottage cheese.
        6. Verdeel de cottage cheese over 2 schaaltjes en leg er de plakjes mandarijn op.
        7. Garneer met reepjes schil.


        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 115 kcal    kcal
        Eiwit  9 gram    gram
        Koolhydraten 10 gram    gram
        Vet
         3 gram    gram
        Verzadigd vet  2 gram    gram
        Vezels
         1 gram    gram


        Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


        Totale menu

        Energie 675 kcal
        Eiwit 50 gram
        Koolhydraten 74 gram
        Vet 18 gram
        Verzadigd vet  5 gram
        Vezels 12 gram


                                                        
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .