Tagliatelle met Sardine-paprikasaus


Ingrediënten
 
    • 150 gram tagliatelle
    • 2 gegrilde paprika's (pot)
    • 1 blikje sardines naturel (op water)
    • 1 dl kookroom light
    • 4 stuks ansjovisfilets (blikje)
    • 8 blaadjes basilicum
    • 1 eetlepel kappertjes

    Informatie

    • 2 personen
    • 15-30 minuten
    • Hoofdgerecht
    • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

    Bereiding

      1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
      2. Snijd de paprika’s in stukken.
      3. Verwijder van de sardientjes de graat.
      4. Doe de sardientjes met de paprika’s en de room in de keukenmachine en pureer het.
      5. Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
      6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
      7. Knip de basilicum klein.
      8. Roer de ansjovis, de basilicum en de kappertjes door de saus.
      9. Maak de saus op smaak met peper.
      10. Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus er op.

      Menusuggestie

      Lekker met een tomatensalade.

      Hiervoor heb je nodig...

        • 4 tomaten
        • 1 eetlepel bieslook
        • azijn

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 455 kcal480 kcal
        Eiwit 20 gram25 gram
        Koolhydraten 60 gram 65 gram
        Vet 
        15 gram 15 gram
        Verzadigd vet  4 gram  4 gram
        Vezels 
         4 gram  6 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .