Tagliatelle met Sardine-paprikasaus
Ingrediënten
- 150 gram tagliatelle
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 1 blikje sardines naturel (op
water)
- 1 dl kookroom light
- 4 stuks ansjovisfilets (blikje)
- 8 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel kappertjes
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
-
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim
water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in stukken.
- Verwijder van de sardientjes de
graat.
- Doe de sardientjes met de paprika’s
en de room in de keukenmachine en pureer het.
- Verwarm de puree al roerend.
Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
- Snijd de ansjovisfilets in
stukjes.
- Knip de basilicum klein.
- Roer de ansjovis, de basilicum
en de kappertjes door de saus.
- Maak de saus op smaak met
peper.
- Verdeel de uitgelekte
tagliatelle over 2 borden en schep de saus er op.
Menusuggestie
Lekker met een
tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 tomaten
- 1 eetlepel bieslook
- azijn
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
455 kcal | 480 kcal |
Eiwit |
20 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
60 gram | 65 gram |
Vet
|
15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
4 gram | 4 gram |
Vezels
|
4 gram | 6 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|