Krokante tofublokjes met kerrierijst
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels seroendeng
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en
bestrooi ze met peper.
- Klop het ei los met de ketjap
en schep de tofublokjes er door.
- Wentel de blokjes daarna door
de seroendeng.
- Verwarm de margarine en bak
hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade
en kerrierijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- bieslook
- azijn
- Kerrierijst
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
250 kcal |
515 kcal |
Eiwit |
30 gram |
40 gram |
Koolhydraten |
10 gram |
55 gram |
Vet |
9 gram |
15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram |
3 gram |
Vezels |
1 gram |
10 gram |
Kerrierijst
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerrie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 3-4 dl groentebouillon
- 1 klein blik doperwten
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de kerrie toe en fruit dit
mee tot de kerrie gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk
de bouillon al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en
laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
- Roer de laatste minuten de uitgelekte
doperwtjes door de rijst.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
115 kcal |
|
Eiwit |
9 gram |
|
Koolhydraten |
10 gram |
|
Vet
|
3 gram |
|
Verzadigd vet |
2 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
675 kcal |
|
Eiwit |
50 gram |
|
Koolhydraten |
74 gram |
|
Vet |
18 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
12 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|