Krokante tofublokjes met kerrierijst
 

Ingrediënten

 
    • 200 gram tofu
    • 1 ei
    • 1 eetlepel ketjap
    • 2 eetlepels seroendeng
    • 1½ eetlepel vloeibare margarine

    Informatie

    • 2 personen
    • 15-30 minuten
    • Hoofdgerecht
    • Vegetarisch hoofdgerecht

    Bereiding


      1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
      2. Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes er door.
      3. Wentel de blokjes daarna door de seroendeng.
      4. Verwarm de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.

      Menusuggestie

      Lekker met komkommersalade en kerrierijst.


      Hiervoor heb je nodig...

        • 1 komkommer
        • bieslook
        • azijn
        • Kerrierijst

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 250 kcal 515 kcal
        Eiwit 30 gram 40 gram
        Koolhydraten 10 gram 55 gram
        Vet   9 gram 15 gram
        Verzadigd vet  2 gram  3 gram
        Vezels   1 gram 10 gram
         



        Kerrierijst

        Ingrediënten

         
          • 1 ui
          • 1 eetlepel olie
          • 1 eetlepel kerrie
          • 150-200 gram zilvervliesrijst
          • 3-4 dl groentebouillon
          • 1 klein blik doperwten

          Informatie

            • 2 personen
            • 15-30 minuten
            • hoofdgerecht
            • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

            Bereiding


              1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
              2. Fruit de ui in de olie glazig.
              3. Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
              4. Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
              5. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
              6. Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.

              Extra informatie

              Allergie info:
              Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.




              Voedingswaarden per persoon

              Recept
              Energie 115 kcal
              Eiwit  9 gram
              Koolhydraten 10 gram
              Vet
               3 gram  
              Verzadigd vet  2 gram
              Vezels
               1 gram  


              Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


              Totale menu

              Energie 675 kcal
              Eiwit 50 gram
              Koolhydraten 74 gram
              Vet 18 gram
              Verzadigd vet  5 gram
              Vezels 12 gram


                                                              
                                                            Eetsmakelijk Marjolijn.


                
                                                .