Frittata met groente
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 kleine courgette of een rest
gare groente of 250 gram roerbakgroente
- 1 eetlepel olie
- Tijm
- 3 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 50 gram geraspte belegen 30+
kaas of pittige geitenkaas
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de
prei in ringen en de courgette in halve plakken.
- Fruit de ui en de prei in de
olie in een grote koekenpan zacht.
- Voeg de courgette toe met wat
tijm, peper en een beetje zout.
- Stoof de courgette in 8 minuten
gaar.
- Klop de eieren los met de melk
en wat peper en klop de kaas er door. Schenk dit over de groente.
- Laat de eieren met een deksel
op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Keer eventueel de frittata met
behulp van een groot deksel en laat de andere kant kleuren.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
265 kcal | 430 kcal |
Eiwit |
20 gram | 35 gram |
Koolhydraten |
6 gram | 30 gram |
Vet
|
15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
6 gram | 6 gram |
Vezels
|
3 gram | 8 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|