Frittata met groente


Ingrediƫnten
 
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine courgette of een rest gare groente of 250 gram roerbakgroente
  • 1 eetlepel olie
  • Tijm
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas of pittige geitenkaas

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding

    1. Maak de groente schoon.
    2. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in halve plakken.
    3. Fruit de ui en de prei in de olie in een grote koekenpan zacht.
    4. Voeg de courgette toe met wat tijm, peper en een beetje zout.
    5. Stoof de courgette in 8 minuten gaar.
    6. Klop de eieren los met de melk en wat peper en klop de kaas er door. Schenk dit over de groente.
    7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Keer eventueel de frittata met behulp van een groot deksel en laat de andere kant kleuren.

    Menusuggestie

    Lekker met volkorenbrood.

    Hiervoor heb je nodig...

      • 4 sneetjes volkorenbrood



      Voedingswaarden per persoon

      Recept met Menusuggestie
      Energie 265 kcal430 kcal
      Eiwit 20 gram35 gram
      Koolhydraten  6 gram 30 gram
      Vet 
      15 gram 20 gram
      Verzadigd vet  6 gram  6 gram
      Vezels 
       3 gram  8 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .