Knolselderij-aardappelgratin
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij (± 500
gram)
- 500 gram vastkokende
aardappelen
- 2 dl (groente)bouillon
- 2 dl halfvolle melk
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels geraspte belegen
30+ kaas
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Schil de knolselderij en snijd
hem in kleine blokjes.
- Schil de aardappelen en schaaf
ze in dunne plakjes.
- Meng de bouillon met de melk en
klop er de mosterd door.
- Doe de aardappelplakjes en de
knolselderij in een ovenvaste schaal en meng er wat peper en weinig zout
door.
- Schenk het bouillon-melkmengsel
er over. De vloeistof moet ca. 1 cm onder de bovenkant van het
aardappelmengsel staan, vul anders aan met wat bouillon.
- Bak het gerecht in de hete oven
ca. 30 minuten.
- Meng het paneermeel met de
geraspte kaas.
- Strooi dit mengsel over het
gerecht en laat het in ca. 15 minuten verder gaar worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met
een geroerbakte
reepjes kipfilet met paddestoelen en bosui.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kipfilet
- 100 gram paddestoelen
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
435 kcal | 655 kcal |
Eiwit |
20 gram | 50 gram |
Koolhydraten |
70 gram | 70 gram |
Vet
|
6 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
3 gram | 5 gram |
Vezels
|
15 gram | 20 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|