Knolselderij-aardappelgratin


Ingrediënten
 
    • 1 kleine knolselderij (± 500 gram)
    • 500 gram vastkokende aardappelen
    • 2 dl (groente)bouillon
    • 2 dl halfvolle melk
    • 1 eetlepel mosterd
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 3 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • hoofdgerecht
    • Groentegerecht
      Aardappel-, rijst- of pastagerecht
    Bereiding

    1. Warm de oven voor op 175° C.
    2. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
    3. Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes.
    4. Meng de bouillon met de melk en klop er de mosterd door.
    5. Doe de aardappelplakjes en de knolselderij in een ovenvaste schaal en meng er wat peper en weinig zout door.
    6. Schenk het bouillon-melkmengsel er over. De vloeistof moet ca. 1 cm onder de bovenkant van het aardappelmengsel staan, vul anders aan met wat bouillon.
    7. Bak het gerecht in de hete oven ca. 30 minuten.
    8. Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
    9. Strooi dit mengsel over het gerecht en laat het in ca. 15 minuten verder gaar worden en bruin kleuren.

    Menusuggestie

    Lekker met een geroerbakte reepjes kipfilet met paddestoelen en bosui.

    Hiervoor heb je nodig...

      • 200 gram kipfilet
      • 100 gram paddestoelen
      • 1 bosuitje
      • 1 eetlepel olie

      Extra informatie

      Allergie info:
      Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


      Voedingswaarden per persoon

      Recept met Menusuggestie
      Energie 435 kcal655 kcal
      Eiwit 20 gram50 gram
      Koolhydraten 70 gram 70 gram
      Vet 
       6 gram 15 gram
      Verzadigd vet  3 gram  5 gram
      Vezels 
      15 gram 20 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .