Gevulde hamrolletjes
           Forel met tomatensaus
           Peer met kaneelrepjes


Gevulde hamrolletjes

Ingrediënten

 
      • Klein zakje rucola (ca. 30 gram)
      • 6 radijsjes
      • 1 eetlepel kappertjes
      • 50 gram light roomkaas
      • 4 plakjes ham

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Snijd een handje rucola heel klein.
            2. Maak de radijs schoon en snijd ze klein.
            3. Maak de roomkaas wat smeuïger met een beetje vocht van de kappertjes. Meng de kappertjes, de gehakte radijs en de kleingesneden rucola er door.
            4. Verdeel dit over de plakjes ham en rol ze op.
            5. Verdeel de rest van de rucola over 2 bordjes en leg de rolletjes er op.

             

            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 105 kcal 
            Eiwit 10 gram
            Koolhydraten  4 gram
            Vet 
             5 gram
            Verzadigd vet  2 gram
            Vezels 
             1 gram



            Forel met tomatensaus

            Ingrediënten

             
              • 2 kleine forellen
              • Bloem
              • 1½ eetlepel vloeibare margarine
              • 5 zongedroogde tomaten op olijfolie
              • 100 gram kerstomaatjes
              • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
              • 1 dl bouillon
              • Basilicum

              Informatie

                • 2 personen
                • 15-30 minuten
                • hoofdgerecht
                • Vlees-, gevogelte of visgerecht

                Bereiding


                  1. Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper en een beetje zout en bestuif de vis met bloem.
                  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
                  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
                  4. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
                  5. Verwarm de gezeefde tomaten met de kleingesneden tomaatjes, de kerstomaatjes en de bouillon.
                  6. Maak de saus op smaak met basilicum en peper.
                  7. Geef de saus er apart bij.

                  Extra informatie

                  Allergie info:
                  Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.




                  Voedingswaarden per persoon

                  Recept
                  Energie 360 kcal
                  Eiwit 35 gram
                  Koolhydraten  8 gram
                  Vet  15 gram
                  Verzadigd vet  4 gram  
                  Vezels  20 gram
                   



                  Peer met kaneelreepjes

                  Ingrediënten

                   
                    • 2 vellen filodeeg (diepvries)
                    • 1 eetlepel vloeibare margarine
                    • Kaneel
                    • Poedersuiker
                    • 1 dl sinaasappelsap
                    • Stukje sinaasappelschil
                    • 1 kruidnagel
                    • 1 handpeer

                    Informatie

                    • 2 personen
                    • 30+ minuten
                    • Nagerecht

                    Bereiding


                      1. Warm de oven voor op 175° C.
                      2. Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
                      3. Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk het dun met water.
                      4. Leg het tweede vel er op en bestrijk dit met de margarine.
                      5. Leg het deeg op de bakplaat en snijd het in repen.
                      6. Bestrooi het deeg royaal met kaneel en poedersuiker.
                      7. Bak de repen in 3-5 minuten knapperig en bruin.
                      8. Breng het sinaasappelsap met een stukje sinaasappelschil en de kruidnagel tegen de kook aan.
                      9. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
                      10. Pocheer de peer in het sap in ca. 10 minuten zacht.
                      11. Schik de peerhelften op 2 borden en leg de filorepen er bij.


                      Voedingswaarden per persoon

                      Recept
                      Energie 130 kcal
                      Eiwit  1 gram
                      Koolhydraten 15 gram
                      Vet
                       6 gram  
                      Verzadigd vet  1 gram
                      Vezels
                       1 gram  


                      Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                      Totale menu

                      Energie 595 kcal
                      Eiwit 46 gram
                      Koolhydraten 27 gram
                      Vet 26 gram
                      Verzadigd vet  7 gram
                      Vezels 22 gram


                                                                      
                                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


                        
                                                        .