Gevulde hamrolletjes
Forel met tomatensaus
Peer met kaneelrepjes
Gevulde hamrolletjes
Ingrediënten
- Klein zakje rucola (ca. 30
gram)
- 6 radijsjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram light roomkaas
- 4 plakjes ham
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Snijd een handje rucola heel
klein.
- Maak de radijs schoon en snijd
ze klein.
- Maak de roomkaas wat smeuïger
met een beetje vocht van de kappertjes. Meng de kappertjes, de gehakte
radijs en de kleingesneden rucola er door.
- Verdeel dit over de plakjes ham
en rol ze op.
- Verdeel de rest van de rucola
over 2 bordjes en leg de rolletjes er op.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
105 kcal |
|
Eiwit |
10 gram |
|
Koolhydraten |
4 gram |
|
Vet
|
5 gram |
|
Verzadigd vet |
2 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Forel met tomatensaus
Ingrediënten
- 2 kleine forellen
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 5 zongedroogde tomaten op
olijfolie
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 dl bouillon
- Basilicum
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Bestrooi de forellen van binnen
en van buiten met peper en een beetje zout en bestuif de vis met bloem.
- Bak de vis in de hete margarine
in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes
in stukjes.
- Was de kerstomaatjes en snijd
ze in vieren.
- Verwarm de gezeefde tomaten met
de kleingesneden tomaatjes, de kerstomaatjes en de bouillon.
- Maak de saus op smaak met
basilicum en peper.
- Geef de saus er apart bij.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
360 kcal |
|
Eiwit |
35 gram |
|
Koolhydraten |
8 gram |
|
Vet |
15 gram |
|
Verzadigd vet |
4 gram |
|
Vezels |
20 gram |
|
Peer met kaneelreepjes
Ingrediënten
- 2 vellen filodeeg (diepvries)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Kaneel
- Poedersuiker
- 1 dl sinaasappelsap
- Stukje sinaasappelschil
- 1 kruidnagel
- 1 handpeer
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Laat het filodeeg onder een
schone, vochtige theedoek ontdooien.
- Leg 1 vel filodeeg op het
aanrecht en bestrijk het dun met water.
- Leg het tweede vel er op en
bestrijk dit met de margarine.
- Leg het deeg op de bakplaat en
snijd het in repen.
- Bestrooi het deeg royaal met
kaneel en poedersuiker.
- Bak de repen in 3-5 minuten
knapperig en bruin.
- Breng het sinaasappelsap met
een stukje sinaasappelschil en de kruidnagel tegen de kook aan.
- Schil de peer, halveer hem en
verwijder het klokhuis.
- Pocheer de peer in het sap in
ca. 10 minuten zacht.
- Schik de peerhelften op 2
borden en leg de filorepen er bij.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
130 kcal |
|
Eiwit |
1 gram |
|
Koolhydraten |
15 gram |
|
Vet
|
6 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
595 kcal |
|
Eiwit |
46 gram |
|
Koolhydraten |
27 gram |
|
Vet |
26 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram |
|
Vezels |
22 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|