Piendang telor


Ingrediënten
 
    • 4 eieren
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • ½ theelepel laos of gemberpoeder
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel azijn
    • 3 eetlepels ketjap manis
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

    Informatie

    • 2 personen
    • 0-15 minuten
    • Hoofdgerecht  
    Bereiding

      1. Kook de eieren in 10 minuten hard.
      2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
      3. Wrijf of hak dit met de laos en de sambal tot een pasta.
      4. Verwarm de olie en fruit hierin de pasta enkele minuten zacht.
      5. Voeg 4 eetlepels water toe met de azijn, de ketjap en de basterdsuiker. Laat dit enkele minuten zacht koken.
      6. Pel de eieren en halveer ze.
      7. Schenk de saus over de eieren.

      Menusuggestie

      Lekker met een komkommersalade en bami goreng.

      Hiervoor heb je nodig...

        • ½ komkommer
        • 1 bosuitje
        • 400 gram bami goreng



        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 285 kcal620 kcal
        Eiwit 15 gram25 gram
        Koolhydraten 25 gram 65 gram
        Vet 
        15 gram 25 gram
        Verzadigd vet  4 gram  7 gram
        Vezels 
         1 gram  5 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .