Piendang telor
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel laos of
gemberpoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels bruine
basterdsuiker
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten
hard.
- Maak de ui en de knoflook
schoon en snijd ze klein.
- Wrijf of hak dit met de laos en
de sambal tot een pasta.
- Verwarm de olie en fruit hierin
de pasta enkele minuten zacht.
- Voeg 4 eetlepels water toe met
de azijn, de ketjap en de basterdsuiker. Laat dit enkele minuten zacht
koken.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Schenk de saus over de eieren.
Menusuggestie
Lekker met
een komkommersalade
en bami goreng.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 400 gram bami goreng
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
285 kcal | 620 kcal |
Eiwit |
15 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
25 gram | 65 gram |
Vet
|
15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet |
4 gram | 7 gram |
Vezels
|
1 gram | 5 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|