Romige doperwtjes
Ingrediënten
- 400 gram doperwten uit de
diepvries
- 1 bosuitje
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- ½ dl crème fraîche light
- 6 blaadjes munt
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Groentegerecht
Bereiding
- Kook de doperwten in water in
een paar minuten beetgaar.
- Maak de bosui schoon en snijd
hem in ringetjes.
- Fruit de uienringetjes zacht in
de margarine.
- Voeg de crème fraiche toe en
breng dit aan de kook.
- Voeg de doperwten toe en warm
het geheel goed door.
- Snijd de munt klein.
- Maak het gerecht op smaak met
de munt, peper en weinig zout.
Menusuggestie
Lekker met
een ongepaneerde
schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
270 kcal | 540 kcal |
Eiwit |
15 gram | 40 gram |
Koolhydraten |
30 gram | 55 gram |
Vet
|
8 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
3 gram | 5 gram |
Vezels
|
10 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|