Romige doperwtjes


Ingrediënten
 
    • 400 gram doperwten uit de diepvries
    • 1 bosuitje
    • ¾ eetlepel vloeibare margarine
    • ½ dl crème fraîche light
    • 6 blaadjes munt

    Informatie

    • 2 personen
    • 0-15 minuten
    • Hoofdgerecht  
    • Groentegerecht

    Bereiding

      1. Kook de doperwten in water in een paar minuten beetgaar.
      2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
      3. Fruit de uienringetjes zacht in de margarine.
      4. Voeg de crème fraiche toe en breng dit aan de kook.
      5. Voeg de doperwten toe en warm het geheel goed door.
      6. Snijd de munt klein.
      7. Maak het gerecht op smaak met de munt, peper en weinig zout.

      Menusuggestie

      Lekker met een ongepaneerde schnitzel en aardappelpuree.

      Hiervoor heb je nodig...

        • 2 ongepaneerde schnitzels
        • 1 eetlepel vloeibare margarine
        • 6 opscheplepels aardappelpuree

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 270 kcal540 kcal
        Eiwit 15 gram40 gram
        Koolhydraten 30 gram 55 gram
        Vet 
         8 gram 15 gram
        Verzadigd vet  3 gram  5 gram
        Vezels 
        10 gram 10 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .