Schorseneren met champignons
Ingrediënten
- Azijn
- 500 gram schorseneren
- ½ citroen
- 100 gram champignons
- Stukje ui
- ½ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Bereiding
- Zet een grote schaal met water
en een lepel azijn klaar.
- Schil de schorseneren.
- Snijd de schorseneren in
stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
- Breng water aan de kook en
knijp er de halve citroen boven uit.
- Kook de stukken schorseneren in
het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de champignons schoon en
snijd ze in plakken.
- Snijd het stukje ui klein.
- Bak de ui en de champignons
kort in de hete margarine.
- Giet de gare schorseneren af en
meng er de champignons door.
- Maak de groente op smaak met
wat peper en een beetje zout.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk
en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
210 kcal | 505 kcal |
Eiwit |
4 gram | 30 gram |
Koolhydraten |
35 gram | 60 gram |
Vet
|
5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 2 gram |
Vezels
|
4 gram | 6 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|