Schorseneren met champignons


Ingrediënten
 

    • Azijn
    • 500 gram schorseneren
    • ½ citroen
    • 100 gram champignons
    • Stukje ui
    • ½ eetlepel vloeibare margarine

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • hoofdgerecht
    Bereiding

      1. Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
      2. Schil de schorseneren.
      3. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
      4. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
      5. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
      6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
      7. Snijd het stukje ui klein.
      8. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
      9. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
      10. Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.

      Menusuggestie

      Lekker met biefstuk en aardappelen.

      Hiervoor heb je nodig...

        • 2 biefstukjes
        • 1½ eetlepel vloeibare margarine
        • 6 kleine aardappelen


        Extra informatie

        Allergie info:
        Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 210 kcal505 kcal
        Eiwit  4 gram30 gram
        Koolhydraten 35 gram 60 gram
        Vet 
         5 gram 15 gram
        Verzadigd vet  1 gram  2 gram
        Vezels 
         4 gram  6 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .