Uiensoep met witte bonen
     Yohurt met gegrilde sinasappel


Uiensoep met witte bonen

Ingrediënten

 
    • 400 gram uien
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 eetlepels bloem
    • 4 dl groentebouillon
    • 1 klein blik witte bonen
    • 4 takjes selderij
    • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

    Informatie

    • 2 personen
    • 0-15 minuten
    • Hoofdgerecht
    • Balansdag

    Bereiding


      1. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
      2. Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudbruin.
      3. Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
      4. Giet er onder goed roeren de groentebouillon bij en breng dit aan de kook.
      5. Laat de witte bonen uitlekken.
      6. Voeg de witte bonen toe. Kook de soep 10 minuten.
      7. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
      8. Maak de soep op smaak met de selderij en geef er de geraspte kaas bij.

      Menusuggestie

      Lekker met volkorenbrood.


      Hiervoor heb je nodig...

        • 2 sneden volkorenbrood

        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 310 kcal 390 kcal
        Eiwit 15 gram 20 gram
        Koolhydraten 35 gram 50 gram
        Vet  10 gram 10 gram
        Verzadigd vet  3 gram  3 gram
        Vezels  10 gram 10 gram
         



        Yoghurt met gegrilde sinasappel

        Ingrediënten

         
          • 2 sinaasappels
          • 1 eetlepel honing
          • 1 eetlepel muesli
          • 2½ dl magere griekse yoghurt

          Informatie

          • 2 personen
          • 0-15 minuten
          • Nagerecht
          • Balansdag

          Bereiding


            1. Schil de sinaasappels dik.
            2. Snijd de parten uit de vliezen.
            3. Verdeel de sinaasappelparten over 2 ovenvaste schaaltjes.
            4. Laat de sinaasappels onder de hete grill in een paar minuten heet worden. Druppel er de honing over en strooi de muesli er over.
            5. Bak dit in een paar minuten bruin.
            6. Schep er de yoghurt naast.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 160 kcal
            Eiwit  7 gram
            Koolhydraten 25 gram
            Vet
             2 gram  
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels
             3 gram  


            Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


            Totale menu

            Energie 550 kcal
            Eiwit 27 gram
            Koolhydraten 75 gram
            Vet 12 gram
            Verzadigd vet  4 gram
            Vezels 13 gram


                                                            
                                                          Eetsmakelijk Marjolijn.


              
                                              .