Venkelsoep Currykip met groente
Kwarktaart met cranberries
Venkelsoep
Ingrediënten
- Stukje ui
- 1 kleine venkelknol
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl groente- of kippenbouillon
- Peterselie
- 1 eetlepel geraspte oude kaas
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Voorgerecht
- Balansdag
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de venkel schoon en snijd
hem in repen.
- Bewaar het fijne venkelgroen
voor garnering.
- Fruit de ui in de margarine
glazig.
- Bak de venkel kort mee.
- Voeg de bouillon toe en kook de
venkel in 20 minuten gaar.
- Pureer de massa in de
keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Warm de soep weer goed door en
maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en venkelgroen.
- Strooi aan tafel er wat kaas
over.
Menusuggestie
Lekker met als
hoofdgerecht currykip met groente en zilvervliesrijst.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van boulion en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
90 kcal |
|
Eiwit |
3 gram |
|
Koolhydraten |
4 gram |
|
Vet
|
6 gram |
|
Verzadigd vet |
2 gram |
|
Vezels
|
3 gram |
|
Currykip met groente
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- Stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels currypasta (pot)
- 1½ dl (kippen)bouillon
- 100 gram champignons
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in
stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de
ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan
en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Voeg de currypasta toe en bak
dit kort mee tot het gaat geuren.
- Doe de bouillon, de
sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
- Maak de champignons schoon en
halveer ze.
- Voeg de roosjes bloemkool aan
de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
330 kcal |
525 kcal |
Eiwit |
40 gram |
45 gram |
Koolhydraten |
15 gram |
55 gram |
Vet |
10 gram |
15 gram |
Verzadigd vet |
3 gram |
3 gram |
Vezels |
10 gram |
10 gram |
Kwarktaart met cranberries
Ingrediënten
- 1 eetlepel margarine
- 50 gram blanke amandelen
- 4 eieren
- 150 gram witte basterdsuiker
- 4 eetlepels cranberriecompote
(potje)
- 50 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 500 gram halfvolle kwark
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Materiäalen
springvorm
doorsnee ca. 22 cm
Bereiding
- Bestrijk de springvorm met
margarine en bestuif hem met bloem.
- Hak de amandelen in de
keukenmachine of met een staafmixer tot poeder.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop in een andere kom de
eierdooiers met de basterdsuiker en 2 eetlepels cranberrycompote schuimig.
- Voeg de bloem, de fijngehakte
amandelen en de kaneel toe.
- Roer er de kwark door.
- Spatel er de stijf geslagen
eiwitten door.
- Doe het mengsel in de vorm en
bak de taart in de oven in 1 uur gaar en licht bruin.
- Laat de taart 15 minuten in de
vorm rusten, verwijder dan de vorm en laat de taart op een rooster
afkoelen.
- Snijd de kwarktaart in 10
punten en garneer ze met een schepje cranberrycompote.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
215 kcal |
|
Eiwit |
10 gram |
|
Koolhydraten |
25 gram |
|
Vet
|
8 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
830 kcal |
|
Eiwit |
58 gram |
|
Koolhydraten |
84 gram |
|
Vet |
29 gram |
|
Verzadigd vet |
8 gram |
|
Vezels |
19 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|