Venkelsoep
            Currykip met groente
        Kwarktaart met cranberries


Venkelsoep

Ingrediënten

 
      • Stukje ui
      • 1 kleine venkelknol
      • 1 eetlepel vloeibare margarine
      • 2 dl groente- of kippenbouillon
      • Peterselie
      • 1 eetlepel geraspte oude kaas

      Informatie

        • 2 personen
        • 15-30 minuten
        • Voorgerecht
        • Balansdag

        Bereiding


            1. Snijd het stukje ui klein.
            2. Maak de venkel schoon en snijd hem in repen.
            3. Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
            4. Fruit de ui in de margarine glazig.
            5. Bak de venkel kort mee.
            6. Voeg de bouillon toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
            7. Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
            8. Warm de soep weer goed door en maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en venkelgroen.
            9. Strooi aan tafel er wat kaas over.

            Menusuggestie

            Lekker met als hoofdgerecht currykip met groente en zilvervliesrijst.


            Extra informatie

            Allergie info:
            Voor het gebruik van boulion en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


            Voedingswaarden per persoon


            Recept
            Energie 90 kcal 
            Eiwit  3 gram
            Koolhydraten  4 gram
            Vet 
             6 gram
            Verzadigd vet  2 gram
            Vezels 
             3 gram



            Currykip met groente

            Ingrediënten

             
            • 200 gram sperziebonen
            • Stuk bloemkool
            • 2 tomaten
            • 1 ui
            • 200 gram kipfilet
            • 1 eetlepel olie
            • 1 teentje knoflook
            • 1-2 eetlepels currypasta (pot)
            • 1½ dl (kippen)bouillon
            • 100 gram champignons

            Informatie

              • 2 personen
              • 15-30 minuten
              • hoofdgerecht
              • Vlees-, gevogelte of visgerecht

              Bereiding


                1. Maak de groente schoon.
                2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
                3. Snijd de kipfilet in blokjes.
                4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
                5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
                6. Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
                7. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
                8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
                9. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

                Menusuggestie

                Lekker met zilvervliesrijst.


                Hiervoor heb je nodig...

                  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

                  Voedingswaarden per persoon

                  Recept met Menusuggestie
                  Energie 330 kcal 525 kcal
                  Eiwit 40 gram 45 gram
                  Koolhydraten 15 gram 55 gram
                  Vet  10 gram 15 gram
                  Verzadigd vet  3 gram  3 gram
                  Vezels  10 gram 10 gram
                   



                  Kwarktaart met cranberries

                  Ingrediënten

                   
                    • 1 eetlepel margarine
                    • 50 gram blanke amandelen
                    • 4 eieren
                    • 150 gram witte basterdsuiker
                    • 4 eetlepels cranberriecompote (potje)
                    • 50 gram bloem
                    • 1 theelepel kaneel
                    • 500 gram halfvolle kwark

                    Informatie

                    • 2 personen
                    • 30+ minuten  
                    • Nagerecht

                    Materiäalen

                              springvorm doorsnee ca. 22 cm



                    Bereiding


                      1. Bestrijk de springvorm met margarine en bestuif hem met bloem.
                      2. Hak de amandelen in de keukenmachine of met een staafmixer tot poeder.
                      3. Warm de oven voor op 175° C.
                      4. Splits de eieren.
                      5. Klop de eiwitten stijf.
                      6. Klop in een andere kom de eierdooiers met de basterdsuiker en 2 eetlepels cranberrycompote schuimig.
                      7. Voeg de bloem, de fijngehakte amandelen en de kaneel toe.
                      8. Roer er de kwark door.
                      9. Spatel er de stijf geslagen eiwitten door.
                      10. Doe het mengsel in de vorm en bak de taart in de oven in 1 uur gaar en licht bruin.
                      11. Laat de taart 15 minuten in de vorm rusten, verwijder dan de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
                      12. Snijd de kwarktaart in 10 punten en garneer ze met een schepje cranberrycompote.


                      Voedingswaarden per persoon

                      Recept
                      Energie 215 kcal
                      Eiwit 10 gram
                      Koolhydraten 25 gram
                      Vet
                       8 gram  
                      Verzadigd vet  3 gram
                      Vezels
                       1 gram  


                      Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                      Totale menu

                      Energie 830 kcal
                      Eiwit 58 gram
                      Koolhydraten 84 gram
                      Vet 29 gram
                      Verzadigd vet  8 gram
                      Vezels 19 gram


                                                                      
                                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


                        
                                                        .