Notenrijst met aubergine
Ingrediënten
- 175 gram notenrijst
- 1 aubergine
- Italiaanse keukenkruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische blokjes
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 handje (25 gram) walnoten
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de aubergine schoon en
snijd hem in blokjes. Bestrooi ze met royaal Italiaanse keukenkruiden.
- Maak de ui en de knoflook
schoon en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook
glazig in de margarine.
- Bak de vegetarische blokjes en
de blokjes aubergine mee en roerbak dit enkele minuten.
- Verwarm de tomatenblokjes mee.
- Maak het mengsel op smaak met
peper en weinig zout.
- Hak de walnoten grof en meng ze
door de rijst.
- Schep het auberginemengsel op
de rijst.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
460 kcal | 540 kcal |
Eiwit |
25 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
60 gram | 65 gram |
Vet
|
30 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 4 gram |
Vezels
|
8 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|