Notenrijst met aubergine


Ingrediënten
 
    • 175 gram notenrijst
    • 1 aubergine
    • Italiaanse keukenkruiden
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • 150 gram vegetarische blokjes
    • ½ blik tomatenblokjes
    • 1 handje (25 gram) walnoten

    Informatie

    • 2 personen
    • 15-30 minuten
    • hoofdgerecht
    • Groentegerecht
      Aardappel-, rijst- of pastagerecht
    Bereiding

      1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
      2. Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes. Bestrooi ze met royaal Italiaanse keukenkruiden.
      3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
      4. Fruit de ui en de knoflook glazig in de margarine.
      5. Bak de vegetarische blokjes en de blokjes aubergine mee en roerbak dit enkele minuten.
      6. Verwarm de tomatenblokjes mee.
      7. Maak het mengsel op smaak met peper en weinig zout.
      8. Hak de walnoten grof en meng ze door de rijst.
      9. Schep het auberginemengsel op de rijst.

       


      Voedingswaarden per persoon

      Recept met Menusuggestie
      Energie 460 kcal540 kcal
      Eiwit 25 gram25 gram
      Koolhydraten 60 gram 65 gram
      Vet 
      30 gram 15 gram
      Verzadigd vet  2 gram  4 gram
      Vezels 
       8 gram 10 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .