Zoetzure wintersalade
Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 4 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kejap manis
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
- Citroensap
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de kool in smalle repen,
de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
- Verwarm de olie in een wok en
roerbak hierin de groente 4 minuten.
- Voeg de ketjap, Balsamicoazijn,
suiker en vijfkruidenpoeder toe.
- Laat de groente afkoelen en
maak hem op smaak met peper en wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met
een ribkarbonade
en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonade's
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
125 kcal | 420 kcal |
Eiwit |
3 gram | 30 gram |
Koolhydraten |
15 gram | 35 gram |
Vet
|
5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 4 gram |
Vezels
|
6 gram | 8 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|