Zoetzure wintersalade


Ingrediënten
 
    • 200 gram witte kool
    • 4 stengels bleekselderij
    • 1 kleine winterwortel
    • 1 bosui
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel kejap manis
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 1 theelepel suiker
    • ½ theelepel vijfkruidenpoeder
    • Citroensap

    Informatie

    • 2 personen
    • 0-15 minuten
    • hoofdgerecht
    • Groentegerecht

    Bereiding


      1. Maak de groente schoon.
      2. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
      3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
      4. Voeg de ketjap, Balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
      5. Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper en wat citroensap.

      Menusuggestie

      Lekker met een ribkarbonade en aardappelpuree.

      Hiervoor heb je nodig...

        • 2 ribkarbonade's
        • 1 eetlepel vloeibare margarine
        • 6 opscheplepels aardappelpuree

        Extra informatie

        Allergie info:
        Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 125 kcal420 kcal
        Eiwit  3 gram30 gram
        Koolhydraten 15 gram 35 gram
        Vet 
         5 gram 15 gram
        Verzadigd vet  1 gram  4 gram
        Vezels 
         6 gram  8 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .