Penne met citroen en vlees


Ingrediënten
 

  • 1 citroen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 400 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 200 gram varkensschnitzel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl crème fraîche light
  • 8 basilicumblaadjes
Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  • Groentegerecht
    Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding

    1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
    2. Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
    3. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
    4. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
    5. Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    6. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
    7. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
    8. Roer de crème fraiche door het citroen-wijnmengsel.
    9. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
    10. Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.


    Voedingswaarden per persoon

    Recept
    Energie 660 kcal
    Eiwit 45 gram 
    Koolhydraten 65 gram
    Vet 
    20 gram
    Verzadigd vet  7 gram  
    Vezels 
     8 gram

      

                                                      
                                                  Eetsmakelijk Marjolijn.


      
                                      .