Penne met citroen en vlees
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 dl droge witte wijn
- 400 gram broccoli
- 175 gram volkoren penne
- 200 gram varkensschnitzel
- 1 eetlepel olie
- 1 dl crème fraîche light
- 8 basilicumblaadjes
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en
snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
- Kook het citroensap met de wijn
tot de helft in.
- Maak de broccoli schoon en
verdeel de groente in roosjes.
- Kook de broccoli in ca. 5
minuten gaar.
- Kook de penne in ruim water
gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd het vlees in hele dunne
reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak het vlees in de hete olie
in een paar minuten gaar en bruin.
- Roer de crème fraiche door het
citroen-wijnmengsel.
- Schep de gare penne, de
citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
- Verdeel het over 2 borden en
scheur de basilicum er over.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
660 kcal |
|
Eiwit |
45 gram | |
Koolhydraten |
65 gram |
|
Vet
|
20 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram | |
Vezels
|
8 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|