Chilizalm met
snijboontjes en zilvervliesrijst
Ingrediƫnten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 2 mootjes zalm
- 4 eetlepels chilisaus
- 400 gram snijbonen
- 1 (rode) ui
- 2 eetlepels olie
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Visgerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dep de moten zalm droog en
bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
- Maak de snijbonen schoon en
snijd ze in smalle reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem
in halve ringen.
- Kook de snijbonen in weinig
water in een paar minuten gaar.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een
kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de andere lepel olie in
een wok of braadpan en fruit hierin de ui zacht.
- Voeg 2 eetlepels water en 2
eetlepels chilisaus toe en warm dit even door.
- Meng het uimengsel en de
snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat
chilisaus.
- Leg de moten zalm erop.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
660 kcal |
|
Eiwit |
35 gram |
|
Koolhydraten |
80 gram |
|
Vet
|
20 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels
|
10 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|