Chilizalm met
     snijboontjes en zilvervliesrijst



Ingrediƫnten
 
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 2 mootjes zalm
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 400 gram snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels olie

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  • Visgerecht
    Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding

    1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    2. Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
    3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
    4. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
    5. Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
    6. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
    7. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui zacht.
    8. Voeg 2 eetlepels water en 2 eetlepels chilisaus toe en warm dit even door.
    9. Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
    10. Leg de moten zalm erop.

     

    Voedingswaarden per persoon

    Recept
    Energie 660 kcal
    Eiwit 35 gram
    Koolhydraten 80 gram
    Vet 
    20 gram
    Verzadigd vet  3 gram
    Vezels 
    10 gram

      

                                                      
                                                  Eetsmakelijk Marjolijn.


      
                                      .