Tortilla met vegetarisch gehakt
Peer gepocheerd in port
Tortilla met vegetarisch gehakt
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 struik andijvie (ca. 400
gram)
- 1 stuks bosuitje
- 100 gram (kastanje)champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische gehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 bloemtortilla's
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels geraspte belegen
30+ kaas
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vegetarischgerecht
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de
pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de andijvie schoon en
snijd de struik in smalle repen.
- Maak de bosui schoon en snijd
hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en
snijd ze in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin
het vegetarisch gehakt bruin en rul.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Roerbak de andijvie en de
uienringetjes kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat en de
champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met
peper en weinig zout.
- Verwarm intussen in een droge
koekenpan de tortilla’s.
- Warm de grill voor.
- Verdeel het mengsel over de
tortilla’s en rol ze op.
- Leg de rolletjes in een
ovenvaste schaal.
- Meng de yoghurt met de geraspte
kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
- Laat ze in onder de hete grill
in 5 - 10 minuten bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
750 kcal |
|
Eiwit |
40 gram |
|
Koolhydraten |
85 gram |
|
Vet |
25 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram |
|
Vezels |
10 gram |
|
Peer gepocheerd in port
Ingrediënten
- 2 handperen
- 1 dl rode port
- 1 eetlepel suiker
- 1 koffieschuimkoekje
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
- Balansdag
Bereiding
- Schil de peren, halveer ze en
verwijder het klokhuis.
- Breng de peren in de port met
de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10
minuten zacht.
- Laat de peren in het vocht
afkoelen.
- Kook het vocht in tot een
stroopje.
- Leg de peren op borden en snijd
ze als een waaier in.
- Druppel het stroopje er over en
garneer met kruimels van het schuimkoekje.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
190 kcal |
|
Eiwit |
0 gram |
|
Koolhydraten |
30 gram |
|
Vet
|
0 gram |
|
Verzadigd vet |
0 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
940 kcal |
|
Eiwit |
40 gram |
|
Koolhydraten |
115 gram |
|
Vet |
25 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram |
|
Vezels |
12 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|