Tortilla met vegetarisch gehakt
         Peer gepocheerd in port


Tortilla met vegetarisch gehakt

Ingrediënten

 
    • 2 vleestomaten
    • 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
    • 1 stuks bosuitje
    • 100 gram (kastanje)champignons
    • 1 eetlepel olie
    • 150 gram vegetarische gehakt
    • 1 teentje knoflook
    • 4 bloemtortilla's
    • 4 eetlepels yoghurt
    • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • Hoofdgerecht
    • Balansdag
    • Vegetarischgerecht

    Bereiding


      1. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
      2. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
      3. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
      4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
      5. Verwarm de olie en bak hierin het vegetarisch gehakt bruin en rul.
      6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
      7. Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
      8. Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper en weinig zout.
      9. Verwarm intussen in een droge koekenpan de tortilla’s.
      10. Warm de grill voor.
      11. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
      12. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
      13. Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
      14. Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.




      Voedingswaarden per persoon

      Recept
      Energie 750 kcal
      Eiwit 40 gram
      Koolhydraten 85 gram
      Vet  25 gram
      Verzadigd vet  7 gram  
      Vezels  10 gram
       



      Peer gepocheerd in port

      Ingrediënten

       
        • 2 handperen
        • 1 dl rode port
        • 1 eetlepel suiker
        • 1 koffieschuimkoekje

        Informatie

        • 2 personen
        • 30+ minuten
        • Nagerecht
        • Balansdag

        Bereiding


          1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
          2. Breng de peren in de port met de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
          3. Laat de peren in het vocht afkoelen.
          4. Kook het vocht in tot een stroopje.
          5. Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
          6. Druppel het stroopje er over en garneer met kruimels van het schuimkoekje.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept
          Energie 190 kcal
          Eiwit  0 gram
          Koolhydraten 30 gram
          Vet
           0 gram  
          Verzadigd vet  0 gram
          Vezels
           2 gram  


          Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


          Totale menu

          Energie 940 kcal
          Eiwit 40 gram
          Koolhydraten 115 gram
          Vet 25 gram
          Verzadigd vet  7 gram
          Vezels 12 gram


                                                          
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .