Bouillon met oesterzwammen
           Risotto mat balsamico
     Kwarkpudding met sinaasappel


Bouillon met oesterzwammen

Ingrediënten

 
      • 100 gram oesterzwammen
      • 1 bosuitje
      • ¾ eetlepel vloeibare margarine
      • 3 dl groente- of runderbouillon
      • 25 gram taugé

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • Voorgerecht
        • Balansdag

        Bereiding


            1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in smalle repen.
            2. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
            3. Verwarm de margarine en bak hierin de oesterzwammen en de uienringetjes 1 minuut.
            4. Strooi er peper en wat tijm over.
            5. Breng de bouillon aan de kook en giet de kokende bouillon bij de oesterzwammen.
            6. Roer de taugé er door en verdeel de bouillon over 2 borden.


            Extra informatie

            Allergie info:
            Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 70 kcal 
            Eiwit  3 gram
            Koolhydraten  3 gram
            Vet 
             5 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             2 gram



            Risotto met balsamico

            Ingrediënten

             
              • Stukje ui of 1 sjalot
              • 20 gram boter
              • ½ laurierblad
              • Snuf rozemarijn
              • 150 gram risottorijst
              • ± ½ dl bouillon
              • ½ glas rode wijn
              • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
              • 1-2 eetlepels balsamico-azijn

              Informatie

                • 2 personen
                • 30+ minuten
                • Hoofdgerecht
                • Groentegerecht
                  Aardappel-, rijst- of pastagerecht

                Bereiding


                  1. Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de helft van de boter.
                  2. Bak de rijst kort mee.
                  3. Voeg 2 dl bouillon en de wijn toe en breng dit aan de kook.
                  4. Kook de rijst tot het vocht bijna is opgenomen.
                  5. Voeg weer bouillon toe tot alle bouillon is opgenomen. De rijst is in 20 – 25 minuten gaar.
                  6. Meng er de geraspte kaas en de rest van de boter door en warm dit goed door.
                  7. Schep de balsamicoazijn door de rijst.

                  Menusuggestie

                  Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.


                  Hiervoor heb je nodig...

                    • 150 gram varkensfilet
                    • 1 eetlepel olie
                    • 400 gram sperziebonen

                    Extra informatie

                    Allergie info:
                    Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


                    Voedingswaarden per persoon

                    Recept met Menusuggestie
                    Energie 430 kcal 615 kcal
                    Eiwit 10 gram 30 gram
                    Koolhydraten 65 gram 65 gram
                    Vet  10 gram 20 gram
                    Verzadigd vet  7 gram  9 gram
                    Vezels   2 gram  7 gram
                     



                    Kwarkpudding met sinaasappel

                    Ingrediënten

                     
                      • 2 blaadjes gelatine
                      • 2 sinaasappels
                      • 200 gram magere kwark
                      • 2 eetlepels limonadesiroop of diksap

                      Informatie

                      • 2 personen
                      • 30+ minuten  
                      • Nagerecht

                      Bereiding


                        1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
                        2. Pers 1 sinaasappel uit.
                        3. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
                        4. Roer dit door de kwark en maak het op smaak met limonadesiroop of diksap.
                        5. Verdeel de massa over 2 schaaltjes en laat het opstijven.
                        6. Schil de overgebleven sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
                        7. Stort de puddinkjes op borden en garneer met de partjes sinaasappel.


                        Voedingswaarden per persoon

                        Recept
                        Energie 170 kcal
                        Eiwit 15 gram
                        Koolhydraten 25 gram
                        Vet
                         2 gram  
                        Verzadigd vet  1 gram
                        Vezels
                         2 gram  


                        Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                        Totale menu

                        Energie 855 kcal
                        Eiwit 48 gram
                        Koolhydraten 93 gram
                        Vet 27 gram
                        Verzadigd vet 11 gram
                        Vezels 11 gram


                                                                        
                                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


                          
                                                          .