Bouillon met oesterzwammen
Risotto mat balsamico
Kwarkpudding met sinaasappel
Bouillon met oesterzwammen
Ingrediënten
- 100 gram oesterzwammen
- 1 bosuitje
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 3 dl groente- of runderbouillon
- 25 gram taugé
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
- Balansdag
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon en
snijd ze in smalle repen.
- Snijd het bosuitje in smalle
ringen.
- Verwarm de margarine en bak
hierin de oesterzwammen en de uienringetjes 1 minuut.
- Strooi er peper en wat tijm
over.
- Breng de bouillon aan de kook
en giet de kokende bouillon bij de oesterzwammen.
- Roer de taugé er door en
verdeel de bouillon over 2 borden.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
70 kcal |
|
Eiwit |
3 gram |
|
Koolhydraten |
3 gram |
|
Vet
|
5 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Risotto met balsamico
Ingrediënten
- Stukje ui of 1 sjalot
- 20 gram boter
- ½ laurierblad
- Snuf rozemarijn
- 150 gram risottorijst
- ± ½ dl bouillon
- ½ glas rode wijn
- 2 eetlepels geraspte
parmezaanse kaas
- 1-2 eetlepels balsamico-azijn
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Snijd de ui klein en fruit hem
met de laurier en de rozemarijn in de helft van de boter.
- Bak de rijst kort mee.
- Voeg 2 dl bouillon en de wijn
toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst tot het vocht
bijna is opgenomen.
- Voeg weer bouillon toe tot alle
bouillon is opgenomen. De rijst is in 20 – 25 minuten gaar.
- Meng er de geraspte kaas en de
rest van de boter door en warm dit goed door.
- Schep de balsamicoazijn door de
rijst.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte
reepjes varkensvlees en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensfilet
- 1 eetlepel olie
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
430 kcal |
615 kcal |
Eiwit |
10 gram |
30 gram |
Koolhydraten |
65 gram |
65 gram |
Vet |
10 gram |
20 gram |
Verzadigd vet |
7 gram |
9 gram |
Vezels |
2 gram |
7 gram |
Kwarkpudding met sinaasappel
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 200 gram magere kwark
- 2 eetlepels limonadesiroop of
diksap
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in
ruim koud water.
- Pers 1 sinaasappel uit.
- Breng het sinaasappelsap aan de
kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
- Roer dit door de kwark en maak
het op smaak met limonadesiroop of diksap.
- Verdeel de massa over 2
schaaltjes en laat het opstijven.
- Schil de overgebleven
sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
- Stort de puddinkjes op borden
en garneer met de partjes sinaasappel.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
170 kcal |
|
Eiwit |
15 gram |
|
Koolhydraten |
25 gram |
|
Vet
|
2 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
855 kcal |
|
Eiwit |
48 gram |
|
Koolhydraten |
93 gram |
|
Vet |
27 gram |
|
Verzadigd vet |
11 gram |
|
Vezels |
11 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|