Zoete koolraap met specerijën


Ingrediënten
 
    • 500 gram koolraap
    • 1 ui
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • Mespunt gemalen kruidnagel
    • Mespunt gemalen kaneel

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Balansdag
      • Groentegerecht

      Bereiding


        1. Schil de koolraap en snijd de groente in blokjes.
        2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
        3. Fruit de ui zacht in de margarine.
        4. Voeg de blokjes koolraap toe en strooi er de basterdsuiker en de specerijen over.
        5. Giet er een beetje water bij en stoof de groente in ca. 15 minuten gaar.

        Menusuggestie

        Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

        Hiervoor heb je nodig...

        • 2 ribkarbonades
        • 1 eetlepel vloeibare margarine
        • 6 kleine aardappelen

        Extra informatie

        Allergie info:
        Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.  


        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 105 kcal400 kcal
        Eiwit  3 gram25 gram
        Koolhydraten 10 gram 40 gram
        Vet 
         4 gram 15 gram
        Verzadigd vet  0 gram  2 gram
        Vezels 
         3 gram  5 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .