Zoete koolraap met specerijën
Ingrediënten
- 500 gram koolraap
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Mespunt gemalen kruidnagel
- Mespunt gemalen kaneel
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
Bereiding
- Schil de koolraap en snijd de
groente in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Fruit de ui zacht in de
margarine.
- Voeg de blokjes koolraap toe en
strooi er de basterdsuiker en de specerijen over.
- Giet er een beetje water bij en
stoof de groente in ca. 15 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met
een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie
info: Voor het
gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
105 kcal | 400 kcal |
Eiwit |
3 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
10 gram | 40 gram |
Vet
|
4 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
0 gram | 2 gram |
Vezels
|
3 gram | 5 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|