Winterminestrone


Ingrediƫnten
 
    • Part pompoen
    • 1 prei
    • 1 winterwortel
    • Stukje knolselderij
    • Stukje groene kool
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 dl groentebouillon
    • 3 sneetjes volkorenbrood
    • 1 handje walnoten of hazelnoten
    • 10 blaadjes basilicum
    • 1 klein potje witte bonen

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
      • Eenpansgerecht
      Bereiding

      1. Maak de groente schoon.
      2. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
      3. Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
      4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
      5. Voeg de blokjes pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon er bij. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
      6. Rooster 1 sneetje volkorenbrood bruin en bros.
      7. Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
      8. Rooster de rest van het brood goudbruin.
      9. Roer de groene kool en de uitgelekte witte bonen door de soep.
      10. Laat de soep nog 5 minuten koken.
      11. Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.


      Extra informatie

      Allergie info:
      Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


      Voedingswaarden per persoon

      Recept
      Energie 545 kcal
      Eiwit 25 gram
      Koolhydraten 60 gram
      Vet 
      20 gram
      Verzadigd vet  3 gram
      Vezels 
      25 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .