Winterminestrone
Ingrediƫnten
- Part pompoen
- 1 prei
- 1 winterwortel
- Stukje knolselderij
- Stukje groene kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 dl groentebouillon
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 1 handje walnoten of hazelnoten
- 10 blaadjes basilicum
- 1 klein potje witte bonen
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schil het stuk pompoen en snijd
het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de prei in ringen, de
wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in
repen en 1 teentje knoflook in snippers.
- Verwarm de olijfolie en bak
hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
- Voeg de blokjes pompoen en de
wortel toe en schenk de bouillon er bij. Breng dit aan de kook en laat het
15 minuten zacht koken.
- Rooster 1 sneetje volkorenbrood
bruin en bros.
- Maal het geroosterde brood met
het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove
korrels.
- Rooster de rest van het brood
goudbruin.
- Roer de groene kool en de
uitgelekte witte bonen door de soep.
- Laat de soep nog 5 minuten
koken.
- Strooi aan tafel de kruimels
over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
545 kcal |
|
Eiwit |
25 gram |
|
Koolhydraten |
60 gram |
|
Vet
|
20 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels
|
25 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|