Couscous met pompoen en rozijnen
Ingrediënten
- 400 stuk pompoen (ca. 500 gram)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel geraspte
sinaasappelschil
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
(ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn
(djinten)
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 dl groentebouillon
- 2 sjalotjes
- Stukje gemberwortel
- 1 kaneelstokje
- 150 gram couscous
- 1 rode peper
- ½ bosje koriander
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Snijd het stuk pompoen in
smalle repen. Schil de repen.
- Meng 1 eetlepel van de olie met
de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een ½ theelepel van de
gemalen koriander en een ½ theelepel van de gemalen komijn.
- Meng de olie door de pompoen en
doe dit in een pan.
- Smoor de pompoen in ca.10
minuten gaar.
- Was de rozijnen en laat ze in
de bouillon tegen de kook aan zacht worden.
- Maak de sjalotjes schoon en
snijd ze klein.
- Schil de gember en rasp het
fijn.
- Verwarm de rest van de olie en
fruit hierin de sjalot en de specerijen tot ze gaan geuren.
- Voeg de couscous toe en schenk
de bouillon er bij.
- Roer met een vork de korrels
los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
- Maak de peper schoon en snijd
hem in dunne ringen.
- Was de koriander en snijd het
klein.
- Meng de gare pompoen, de
ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous.
- Vervang de rozijnen eventueel
door reepjes gedroogde abrikoos.
Menusuggestie
Lekker met
vegetarische roerbakreepjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische
roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
455 kcal | 635 kcal |
Eiwit |
10 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
70 gram | 80 gram |
Vet
|
10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 4 gram |
Vezels
|
8 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|