Boerenkool-overschotel
   Appel met honing en cranberries


Boerenkool-overschotel

Ingrediënten

 
    • 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
    • 600 gram aardappelen
    • 1 ui
    • 150 gram champignons
    • 200 gram mager rundergehakt
    • ± 1½ dl halfvolle melk
    • Nootmuskaat


    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Eenpansgerecht

      Bereiding


      1. Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
      2. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
      3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
      4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
      5. Bak het rundergehakt met peper en een beetje zout in een droge pan gaar en rul.
      6. Fruit de ui mee glazig.
      7. Bak de champignons kort mee.
      8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en weinig zout een puree.
      9. Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
      10. Dek dit af met de aardappelpuree.
      11. Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.


      Voedingswaarden per persoon

      Recept
      Energie 575 kcal
      Eiwit 35 gram
      Koolhydraten 65 gram
      Vet  15 gram
      Verzadigd vet  7 gram  
      Vezels  10 gram
       



      Appel met honing en cranberries

      Ingrediënten

       
        • 1 eetlepel gedroogde cranberries
        • 2 eetlepels honing
        • Mespunt kaneel
        • 1½ dl magere griekse yoghurt
        • 2 rode appels


        Informatie

          • 2 personen
          • 0-15 minuten
          • Nagerecht

          Bereiding


            1. Meng de gedroogde cranberries en de kaneel door de honing.
            2. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
            3. Was de appels en boor de klokhuizen er uit. Snijd de appels in dunne plakken.
            4. Stapel de plakken weer op elkaar op de yoghurt.
            5. Druppel de honing er over.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 185 kcal
            Eiwit  5 gram
            Koolhydraten 40 gram
            Vet
             1 gram  
            Verzadigd vet  0 gram
            Vezels
             2 gram  


            Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


            Totale menu

            Energie 760 kcal
            Eiwit  40 gram
            Koolhydraten 105 gram
            Vet  16 gram
            Verzadigd vet   7 gram
            Vezels  12 gram


                                                            
                                                          Eetsmakelijk Marjolijn.


              
                                              .