Lintmacaroni met kabeljauw en olijven
Ingrediƫnten
- 150-200 gram volkoren
lintmacaroni
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 12 zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 dl bouillon
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 eetlepel kappertjes
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Kook de lintmacaroni in ruim
water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sjalotten en de
knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een
steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
- Voeg de doperwtjes en de
bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar. Bestrooi de kabeljauw met peper
en zout en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Verdeel de vis in stukjes.
- Roer de olijven en de
kappertjes door de doperwten.
- Laat de lintmacaroni uitlekken
en schep het door de doperwtjes.
- Leg de kabeljauwstukjes erop.
Menusuggestie
Lekker met
een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
590 kcal | 620 kcal |
Eiwit |
35 gram | 35 gram |
Koolhydraten |
75 gram | 80 gram |
Vet
|
15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 2 gram |
Vezels
|
10 gram | 15 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|