Lintmacaroni met kabeljauw en olijven


Ingrediƫnten
 
    • 150-200 gram volkoren lintmacaroni
    • 2 sjalotten
    • 1 teentje knoflook
    • 12 zwarte olijven
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 200 gram doperwten (diepvries)
    • 1 dl bouillon
    • 200 gram kabeljauwfilet
    • 1 eetlepel kappertjes

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Aardappel-, rijst- of pastagerecht
      Bereiding

        1. Kook de lintmacaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
        2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
        3. Snijd de olijven in stukjes.
        4. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
        5. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
        6. Verdeel de vis in stukjes.
        7. Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
        8. Laat de lintmacaroni uitlekken en schep het door de doperwtjes.
        9. Leg de kabeljauwstukjes erop.

        Menusuggestie

        Lekker met een tomatensalade.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 3-4 tomaten
          • 1 bosuitje

           

          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 590 kcal620 kcal
          Eiwit 35 gram35 gram
          Koolhydraten 75 gram 80 gram
          Vet 
          15 gram 15 gram
          Verzadigd vet  2 gram  2 gram
          Vezels 
          10 gram 15 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .