Gevulde witlof bladen met feta
  Geroerbakte varkenshaas met prei
                  Abrikozenflip


Gevulde witlof bladen met feta

Ingrediënten

 
      • 1 eetlepel rozijnen
      • Stukje rettich
      • Azijn of citroensap
      • 4 sprieten bieslook
      • 4 grote witlofbladen
      • 50 gram feta light

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Was de rozijnen en laat ze in een beetje water wellen.
            2. Rasp het stukje rettich en meng er wat azijn of citroensap en peper door.
            3. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
            4. Meng dit met de uitgelekte rozijnen door de rettich.
            5. Was de witlofbladen en plaats ze op 2 borden.
            6. Vul ze met het rettichmengsel en verkruimel de feta er over.

             

            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 60 kcal 
            Eiwit  4 gram
            Koolhydraten  7 gram
            Vet 
             2 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             1 gram



            Geroerbakte varkenshaas met prei

            Ingrediënten

             
              • 1 kleine varkenshaas
              • Gemberpoeder
              • 1 dunne prei
              • 1 eetlepel olie
              • ½ dl droge witte wijn
              • 1 eetlepel hazelnoten

              Informatie

                • 2 personen
                • 0-15 minuten
                • hoofdgerecht
                • Vlees-, gevogelte of visgerecht

                Bereiding


                  1. Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. ½ cm. Bestrooi ze met peper, een beetje zout en gemberpoeder.
                  2. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
                  3. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in enkele minuten lichtbruin.
                  4. Voeg de prei toe en roerbak dit kort mee.
                  5. Giet de wijn er bij en stoof het geheel nog enkele minuten.
                  6. Hak de hazelnoten grof en strooi ze er op het laatst over.

                  Menusuggestie

                  Lekker met gestoofde courgette en röstirondjes in de oven.


                  Hiervoor heb je nodig...

                    • 400 gram courgette
                    • 1 eetlepel vloeibare margarine
                    • 10 röstirondjes

                    Voedingswaarden per persoon

                    Recept met Menusuggestie
                    Energie 250 kcal 505 kcal
                    Eiwit 25 gram 30 gram
                    Koolhydraten  2 gram 40 gram
                    Vet  15 gram 20 gram
                    Verzadigd vet  2 gram  3 gram
                    Vezels   2 gram  7 gram
                     



                    Abrikozenflip

                    Ingrediënten

                     
                      • 1 eetlepel geschaafde amandelen
                      • 200 gram abrikozen uit blik
                      • ± 1 eetlepel honing
                      • 1 eetlepel sinaasappellikeur
                      • 1½ dl magere griekse yoghurt (0%)

                      Informatie

                        • 2 personen
                        • 0-15 minuten
                        • nagerecht
                        • Nagerecht

                        Bereiding


                          1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
                          2. Pureer de abrikozen met de likeur met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde moes.
                          3. Maak dit op smaak met wat honing.
                          4. Schep de abrikozenmoes en de yoghurt in laagjes in 2 glazen coupes.
                          5. Roer met een vork er doorheen om een marmereffect te krijgen.
                          6. Garneer met de geschaafde amandelen.


                          Voedingswaarden per persoon

                          Recept
                          Energie 230 kcal
                          Eiwit  7 gram
                          Koolhydraten 30 gram
                          Vet
                           6 gram  
                          Verzadigd vet  1 gram
                          Vezels
                           2 gram  


                          Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                          Totale menu

                          Energie 795 kcal
                          Eiwit 41 gram
                          Koolhydraten 77 gram
                          Vet 28 gram
                          Verzadigd vet  5 gram
                          Vezels 10 gram


                                                                          
                                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


                            
                                                            .