Gevulde witlof bladen met feta
Geroerbakte varkenshaas met prei
Abrikozenflip
Gevulde witlof bladen met feta
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- Stukje rettich
- Azijn of citroensap
- 4 sprieten bieslook
- 4 grote witlofbladen
- 50 gram feta light
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in
een beetje water wellen.
- Rasp het stukje rettich en meng
er wat azijn of citroensap en peper door.
- Was de bieslook en knip de
sprieten klein.
- Meng dit met de uitgelekte
rozijnen door de rettich.
- Was de witlofbladen en plaats
ze op 2 borden.
- Vul ze met het rettichmengsel
en verkruimel de feta er over.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
60 kcal |
|
Eiwit |
4 gram |
|
Koolhydraten |
7 gram |
|
Vet
|
2 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Geroerbakte varkenshaas met prei
Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas
- Gemberpoeder
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- ½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel hazelnoten
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Snijd de varkenshaas in plakjes
van ca. ½ cm. Bestrooi ze met peper, een beetje zout en gemberpoeder.
- Maak de prei schoon en snijd
hem in dunne ringen.
- Verhit de olie en roerbak
hierin het vlees in enkele minuten lichtbruin.
- Voeg de prei toe en roerbak dit
kort mee.
- Giet de wijn er bij en stoof
het geheel nog enkele minuten.
- Hak de hazelnoten grof en
strooi ze er op het laatst over.
Menusuggestie
Lekker met
gestoofde courgette en röstirondjes in de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 10 röstirondjes
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
250 kcal |
505 kcal |
Eiwit |
25 gram |
30 gram |
Koolhydraten |
2 gram |
40 gram |
Vet |
15 gram |
20 gram |
Verzadigd vet |
2 gram |
3 gram |
Vezels |
2 gram |
7 gram |
Abrikozenflip
Ingrediënten
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 200 gram abrikozen uit blik
- ± 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 1½ dl magere griekse yoghurt
(0%)
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Nagerecht
Bereiding
- Rooster de amandelen in een
droge koekenpan goudbruin.
- Pureer de abrikozen met de
likeur met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde moes.
- Maak dit op smaak met wat
honing.
- Schep de abrikozenmoes en de
yoghurt in laagjes in 2 glazen coupes.
- Roer met een vork er doorheen
om een marmereffect te krijgen.
- Garneer met de geschaafde
amandelen.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
230 kcal |
|
Eiwit |
7 gram |
|
Koolhydraten |
30 gram |
|
Vet
|
6 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
795 kcal |
|
Eiwit |
41 gram |
|
Koolhydraten |
77 gram |
|
Vet |
28 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
10 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|