Mosterdbouillon met bacon kruimels
  Geroosterde wintergroente met
                     aardappelen

                     Citroenkwark


Mosterdbouillon met bacon kruimels

Ingrediënten

 
      • 2 plakjes bacon
      • 1 sjalot
      • 1 eetlepel vloeibare margarine
      • 1 eetlepel pittige mosterd
      • 3 dl bouillon
      • 4 sprieten bieslook

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig. Verkruimel de bacon.
            2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
            3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
            4. Voeg de mosterd toe en bak dit even mee.
            5. Schenk de bouillon er bij en breng dit aan de kook.
            6. Verdeel de bouillon over 2 soepborden of –koppen.
            7. Strooi de baconkruimels er over en knip het bieslook er boven.

             

            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 70 kcal 
            Eiwit  2 gram
            Koolhydraten  2 gram
            Vet 
             6 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             0 gram



            Geroosterde wintergroente met
            aardappelen


            Ingrediënten

             
              • 500 gram vastkokende aardappelen
              • ½ struik bleekselderij
              • 1 dunne prei
              • Stuk pompoen
              • 2 teentjes knoflook
              • 1 eetlepel olie
              • Mespunt tijm

              Informatie

                • 2 personen
                • 30+ minuten
                • hoofdgerecht
                • Balansdag
                • Groentegerecht
                  Aardappel-, rijst- of pastagerecht

                Bereiding


                  1. Warm de oven voor op 200° C.
                  2. Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
                  3. Maak de groente schoon.
                  4. Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
                  5. Verwijder het vliesje van de knoflook.
                  6. Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper, weinig zout en de tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
                  7. Laat de groente met de aardappelen in 30-40 minuten gaar worden.
                  8. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

                  Menusuggestie

                  Lekker met plakjes kiprollade.


                  Hiervoor heb je nodig...

                    • 150 gram kiprollade

                    Voedingswaarden per persoon

                    Recept met Menusuggestie
                    Energie 265 kcal 390 kcal
                    Eiwit  6 gram 25 gram
                    Koolhydraten 45 gram 45 gram
                    Vet   6 gram 10 gram
                    Verzadigd vet  1 gram  3 gram
                    Vezels   7 gram  7 gram
                     



                    Citroenkwark

                    Ingrediënten

                     
                      • 1 kleine appel
                      • 1 theelepel geraspte citroenschil
                      • 200 gram citroenkwark
                      • 3 kaneelbeschuitjes

                      Informatie

                      • 2 personen
                      • 0-15 minuten
                      • nagerecht
                      • Nagerecht

                      Bereiding


                        1. Schil de appel en rasp hem grof.
                        2. Schep de geraspte appel en de citroenschil door de kwark.
                        3. Verdeel dit over 2 ovenvaste schaaltjes.
                        4. Verkruimel de kaneelbeschuitjes en bedek de kwark hiermee.
                        5. Laat de kruimellaag onder de hete grill in enkele minuten goudbruin kleuren.


                        Voedingswaarden per persoon

                        Recept
                        Energie 195 kcal
                        Eiwit  6 gram
                        Koolhydraten 30 gram
                        Vet
                         4 gram  
                        Verzadigd vet  3 gram
                        Vezels
                         1 gram  


                        Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                        Totale menu

                        Energie 655 kcal
                        Eiwit 33 gram
                        Koolhydraten 77 gram
                        Vet 20 gram
                        Verzadigd vet  7 gram
                        Vezels  8 gram


                                                                        
                                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


                          
                                                          .