Mosterdbouillon met bacon kruimels Geroosterde wintergroente met
aardappelen
Citroenkwark
Mosterdbouillon met bacon kruimels
Ingrediënten
- 2 plakjes bacon
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel pittige mosterd
- 3 dl bouillon
- 4 sprieten bieslook
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Bak de bacon in een droge
koekenpan bruin en knapperig. Verkruimel de bacon.
- Maak de sjalot schoon en snijd
hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine
glazig.
- Voeg de mosterd toe en bak dit
even mee.
- Schenk de bouillon er bij en
breng dit aan de kook.
- Verdeel de bouillon over 2
soepborden of –koppen.
- Strooi de baconkruimels er over
en knip het bieslook er boven.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
70 kcal |
|
Eiwit |
2 gram |
|
Koolhydraten |
2 gram |
|
Vet
|
6 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
0 gram |
|
Geroosterde wintergroente met aardappelen
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende
aardappelen
- ½ struik bleekselderij
- 1 dunne prei
- Stuk pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- Mespunt tijm
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon of
schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij en de
prei in stukken en de pompoen in blokjes.
- Verwijder het vliesje van de
knoflook.
- Meng de aardappelen en de
groente met de olie, peper, weinig zout en de tijm en doe dit op een
bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
- Laat de groente met de
aardappelen in 30-40 minuten gaar worden.
- Dek eventueel af met
aluminiumfolie als het te donker wordt.
Menusuggestie
Lekker met
plakjes kiprollade.
Hiervoor heb je nodig...
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
265 kcal |
390 kcal |
Eiwit |
6 gram |
25 gram |
Koolhydraten |
45 gram |
45 gram |
Vet |
6 gram |
10 gram |
Verzadigd vet |
1 gram |
3 gram |
Vezels |
7 gram |
7 gram |
Citroenkwark
Ingrediënten
- 1 kleine appel
- 1 theelepel geraspte
citroenschil
- 200 gram citroenkwark
- 3 kaneelbeschuitjes
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Nagerecht
Bereiding
- Schil de appel en rasp hem
grof.
- Schep de geraspte appel en de
citroenschil door de kwark.
- Verdeel dit over 2 ovenvaste
schaaltjes.
- Verkruimel de kaneelbeschuitjes
en bedek de kwark hiermee.
- Laat de kruimellaag onder de
hete grill in enkele minuten goudbruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
195 kcal |
|
Eiwit |
6 gram |
|
Koolhydraten |
30 gram |
|
Vet
|
4 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
655 kcal |
|
Eiwit |
33 gram |
|
Koolhydraten |
77 gram |
|
Vet |
20 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram |
|
Vezels |
8 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|