Boerenkool gestoofd met mosterd
Ingrediƫnten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram gesneden boerenkool
- Ca. 3 theelepels mosterd
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
Bereiding
- Maak de knoflook schoon en
snijd hem klein.
- Fruit de knoflook zacht in de
olie.
- Voeg de boerenkool toe en
roerbak kort mee.
- Voeg de mosterd toe met een
paar lepels water en stoof de boerenkool in 25 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met
rolletjes ham en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram achterham
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
195 kcal | 405 kcal |
Eiwit |
9 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
9 gram | 30 gram |
Vet
|
15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 4 gram |
Vezels
|
5 gram | 7 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|