Kruidige pilav met tofu
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel speculaaskruiden
- ½ l groentebouillon
- 150 gram tofu
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Maak de bosuitjes schoon en
snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit
hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de zilvervliesrijst, de
pijnboompitten en wat peper erbij en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg de tomatenpuree, de
specerijen, de bouillon en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in ca. 20 minuten
gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en
schep ze door de rijst.
- Warm het geheel goed door. De
pilavrijst moet niet te droog zijn.
Menusuggestie
Lekker met
geroerbakte paksoi.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram paksoi
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
535 kcal | 610 kcal |
Eiwit |
20 gram | 20 gram |
Koolhydraten |
75 gram | 80 gram |
Vet
|
15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
3 gram | 4 gram |
Vezels
|
5 gram | 9 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|