Kruidige pilav met tofu


Ingrediënten
 
    • 1 eetlepel rozijnen
    • 2 bosuitjes
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • 175 gram zilvervliesrijst
    • 1 eetlepel pijnboompitten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • ½ theelepel piment
    • ½ theelepel speculaaskruiden
    • ½ l groentebouillon
    • 150 gram tofu

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
      • Aardappel-, rijst- of pastagerecht
      Bereiding

        1. Was de rozijnen.
        2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
        3. Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuitjes zacht.
        4. Voeg de zilvervliesrijst, de pijnboompitten en wat peper erbij en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
        5. Voeg de tomatenpuree, de specerijen, de bouillon en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
        6. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
        7. Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst.
        8. Warm het geheel goed door. De pilavrijst moet niet te droog zijn.

        Menusuggestie

        Lekker met geroerbakte paksoi.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 400 gram paksoi
          • 1 eetlepel olie

          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 535 kcal610 kcal
          Eiwit 20 gram20 gram
          Koolhydraten 75 gram 80 gram
          Vet 
          15 gram 20 gram
          Verzadigd vet  3 gram  4 gram
          Vezels 
           5 gram  9 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .