Enchilada met kip
                    Orange fool
 
Enchilada met kip

Ingrediënten

 
      • 1 dunne prei
      • 150 gram champignons
      • 200 gram kipfilet
      • 1 eetlepel olie
      • 1 teentje knoflook
      • Oregano
      • 5 takjes koriander
      • 2 eetlepels curryketchup
      • 4 kleine bloemtortilla's
      • 50 gram geraspte belegen kaas 30+
      • 2 eetlepels paneermeel

      Informatie

          • 2 personen
          • 15-30 minuten
          • hoofdgerecht
          • Vlees-, gevogelte of visgerecht
            Diversen

          Bereiding


              1. Maak de prei en de champignons schoon.
              2. Snijd de prei n ringen en de champignons in vieren.
              3. Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
              4. Warm de grill voor.
              5. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
              6. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de prei toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
              7. Bak de laatste minuut de champignons mee.
              8. Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en curryketchup.
              9. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
              10. Schik de tortilla’s in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
              11. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de tortilla’s. Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.

               

              Menusuggestie

              Lekker met een ramenassalade.


              Hiervoor heb je nodig...

              Ramenassalade. (zie hier onder).

              Voedingswaarden per persoon

              Recept met Menusuggestie
              Energie 605 kcal735 kcal
              Eiwit 55 gram55 gram
              Koolhydraten 50 gram 65 gram
              Vet 
              20 gram 25 gram
              Verzadigd vet  8 gram   9 gram
              Vezels 
               3 gram   6 gram



              Ramenasalade

              Ingrediënten

               
                • Citroensap
                • 1 theelepel mosterd
                • 1 theelepel suiker
                • 1 eetlepel olie
                • 400 gram rammenas
                • 2 worteltjes
                • 1 kleine appel

                Informatie
                    • 2 personen
                    • 0-15 minuten
                    • hoofdgerecht
                    • Balansdag
                    • Groentegerecht

                    Bereiding


                      1. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, wat suiker, 1 eetlepel water en de olie.
                      2. Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof.
                      3. Meng de dressing er door.
                      4. Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof.
                      5. Schil de appel en snijd de appel in reepjes.
                      6. Meng de appel en wortel door de rammenas.


                      Voedingswaarden per persoon

                      Recept
                      Energie 130 kcal
                      Eiwit  2 gram
                      Koolhydraten 15 gram
                      Vet   5 gram
                      Verzadigd vet  1 gram  
                      Vezels   3 gram
                       



                      Orange fool

                      Ingrediënten

                       
                        • 1 eierkoek
                        • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
                        • 2 sinaasappels
                        • 1½ dl magere vanillevla
                        • 2 eetlepels chocoladevlokken

                        Informatie

                        • 2 personen
                        • 0-15 minuten
                        • nagerecht
                        • Nagerecht

                        Bereiding


                          1. Besmeer de eierkoek met marmelade en snijd hem in blokjes.
                          2. Verdeel de blokjes over 2 glazen coupes.
                          3. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in blokjes.
                          4. Meng de sinaasappel door de blokjes eierkoek.
                          5. Verdeel de vla er over en strooi er wat chocoladevlokken op.


                          Voedingswaarden per persoon

                          Recept
                          Energie 200 kcal
                          Eiwit  5 gram
                          Koolhydraten 40 gram
                          Vet
                           2 gram  
                          Verzadigd vet  1 gram
                          Vezels
                           2 gram  


                          Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                          Totale menu

                          Energie 935 kcal
                          Eiwit 60 gram
                          Koolhydraten 69 gram
                          Vet 27 gram
                          Verzadigd vet 10 gram
                          Vezels  8 gram


                                                                          
                                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


                            
                                                            .