Spaghetti met groente en kappertjes
Ingrediƫnten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk groene paprika
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels kappertjes
- Basilicum
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika in blokjes, de
courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin
de knoflook zacht.
- Voeg de paprika, de courgette
en het blik tomaten met het vocht toe.
- Laat de groente gaar worden.
- Maak de saus op smaak met
peper, de olijven, de kappertjes en basilicum.
- Meng de uitgelekte spaghetti er
door.
Menusuggestie
Lekker met
reepjes varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram ongepaneerde schnitzel
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
395 kcal | 545 kcal |
Eiwit |
15 gram | 35 gram |
Koolhydraten |
60 gram | 60 gram |
Vet
|
9 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 2 gram |
Vezels
|
10 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|