Spaanse gehaktballetjes
Volkorenspeculaas
Spaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 10 olijven
- 200 gram rundertartaar
- 2 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik gepelde tomaten
- ½ dl droge sherry
- 1 dl bouillon (van tablet)
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Maak de tartaar aan met de
helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook, peper en een
beetje zout.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de
hete margarine bruin.
- Voeg de tomaten met vocht, de
sherry, de bouillon, de rest van de olijven en wat peper toe.
- Stoof het vlees in 15 minuten
gaar.
Menusuggestie
Lekker met
doperwtjes en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 300 gram doperwtjes (diepvries)
- 4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
240 kcal |
545 kcal |
Eiwit |
20 gram |
40 gram |
Koolhydraten |
5 gram |
55 gram |
Vet |
10 gram |
15 gram |
Verzadigd vet |
3 gram |
3 gram |
Vezels |
1 gram |
15 gram |
Volkorenspeculaas
Ingrediënten
- 200 gram volkorenmeel
- 3 theelepels bakpoeder
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1½ eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel geraspte
sinaasappelschil
- 100 gram koude margarine of
boter
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Informatie
- 12 personen
- 30+ minuten
- nagerecht
- Bakrecept
Materialen
bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Leg een stuk bakpapier op de
bakplaat van de oven of bestrijk de bakplaat met wat margarine.
- Meng het volkorenmeel met het
bakpoeder, de basterdsuiker, wat zout, de speculaaskruiden en de geraspte
sinaasappelschil.
- Voeg de margarine en het
sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes.
- Kneed er snel een samenhangend
deeg van.
- Druk het deeg in de vorm en bak
de speculaas in het midden van de oven in 25- 30 minuten gaar.
- Laat de speculaas afkoelen en
breek het in ± 12 stukken.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
105 kcal |
|
Eiwit |
2 gram |
|
Koolhydraten |
20 gram |
|
Vet
|
7 gram |
|
Verzadigd vet |
4 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
700 kcal |
|
Eiwit |
42 gram |
|
Koolhydraten |
75 gram |
|
Vet |
22 gram |
|
Verzadigd vet |
7 gram |
|
Vezels |
17 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|