Spaanse gehaktballetjes
              Volkorenspeculaas


Spaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

 
    • 10 olijven
    • 200 gram rundertartaar
    • 2 teentje knoflook
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • ½ blik gepelde tomaten
    • ½ dl droge sherry
    • 1 dl bouillon (van tablet)

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vlees-, gevogelte of visgerecht

      Bereiding


        1. Snijd de olijven klein.
        2. Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook, peper en een beetje zout.
        3. Vorm er kleine balletjes van.
        4. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
        5. Voeg de tomaten met vocht, de sherry, de bouillon, de rest van de olijven en wat peper toe.
        6. Stoof het vlees in 15 minuten gaar.

        Menusuggestie

        Lekker met doperwtjes en volkorenbrood.


        Hiervoor heb je nodig...

          • 300 gram doperwtjes (diepvries)
          • 4 sneetjes volkorenbrood

          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.



          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 240 kcal 545 kcal
          Eiwit 20 gram 40 gram
          Koolhydraten   5 gram 55 gram
          Vet  10 gram 15 gram
          Verzadigd vet  3 gram  3 gram
          Vezels   1 gram 15 gram
           



          Volkorenspeculaas

          Ingrediënten

           
            • 200 gram volkorenmeel
            • 3 theelepels bakpoeder
            • 100 gram bruine basterdsuiker
            • 1½ eetlepel speculaaskruiden
            • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
            • 100 gram koude margarine of boter
            • 2 eetlepels sinaasappelsap

            Informatie
              • 12 personen
              • 30+ minuten
              • nagerecht
              • Bakrecept

              Materialen

              bakpapier



              Bereiding


                1. Warm de oven voor op 175° C.
                2. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven of bestrijk de bakplaat met wat margarine.
                3. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, wat zout, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil.
                4. Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes.
                5. Kneed er snel een samenhangend deeg van.
                6. Druk het deeg in de vorm en bak de speculaas in het midden van de oven in 25- 30 minuten gaar.
                7. Laat de speculaas afkoelen en breek het in ± 12 stukken.


                Voedingswaarden per persoon

                Recept
                Energie 105 kcal
                Eiwit  2 gram
                Koolhydraten 20 gram
                Vet
                 7 gram  
                Verzadigd vet  4 gram
                Vezels
                 2 gram  


                Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                Totale menu

                Energie 700 kcal
                Eiwit 42 gram
                Koolhydraten 75 gram
                Vet 22 gram
                Verzadigd vet  7 gram
                Vezels 17 gram


                                                                
                                                              Eetsmakelijk Marjolijn.


                  
                                                  .