Rode uiensoep
          Papillot met zalm en prei
     Stoofpeertjes met custardsaus


Rode uiensoep

Ingrediënten

 
      • 300 gram rode uien
      • 1 eetlepel olie
      • 1 teentje knoflook
      • 2 theelepels tomatenpuree
      • Mespunt paprikapoeder
      • Tijm
      • 4 dl (groente)bouillon

      Informatie

          • 2 personen
          • 15-30 minuten
          • Voorgerecht

          Bereiding


              1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
              2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
              3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
              4. Bak de tomatenpuree kort mee.
              5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
              6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.


              Extra informatie

              Allergie info:
              Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


              Voedingswaarden per persoon

              Recept
              Energie 115 kcal 
              Eiwit  2 gram
              Koolhydraten 10 gram
              Vet 
               6 gram
              Verzadigd vet  1 gram
              Vezels 
               4 gram



              Papillot met zalm en prei

              Ingrediënten

               
                • 100 gram prei
                • 2 moten zalmfilet
                • 2 theelepels dille (diepvries of vers)
                • ½ eetlepel olie

                Informatie

                  • 2 personen
                  • 15-30 minuten
                  • hoofdgerecht
                  • Balansdag
                  • Vlees-, gevogelte of visgerecht


                  Materialen

                  bakpapier of aluminiumfolie


                  Bereiding


                  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
                  2. Verdeel de prei over 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie.
                  3. Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en leg de zalm op de prei.
                  4. Verdeel de dille over de vis.
                  5. Druppel er wat olie over en vouw het bakpapier goed dicht.
                  6. Laat de pakketjes in een stoompan boven kokend water of in een gewone pan met een klein bodempje kokend water in 10 minuten gaar worden.

                  Menusuggestie

                  Lekker met sperzieboontjes en röstirondjes uit de oven.


                  Hiervoor heb je nodig...

                  • 400 gram sperzieboontjes
                  • 10 röstirondjes

                  Voedingswaarden per persoon

                  Recept met Menusuggestie
                  Energie 245 kcal 505 kcal
                  Eiwit 20 gram 25 gram
                  Koolhydraten  1 gram 40 gram
                  Vet  15 gram 25 gram
                  Verzadigd vet  3 gram  4 gram
                  Vezels   1 gram 10 gram
                   



                  Stoofpeertjes met custardsaus

                  Ingrediënten

                   
                    • 1 kg stoofperen
                    • 1 dl rode wijn of bessensap
                    • ½ pijpkaneel
                    • 1 kruidnagel
                    • Stukje citroenschil
                    • 50 gram suiker
                    • 1 eetlepel maïzena
                    • 2 eetlepels custardpoeder
                    • 1 eetlepel suiker
                    • 2½ dl halfvolle melk

                    Informatie

                    • 2 personen
                    • +/- 30 minuten  
                    • Nagerecht

                    Bereiding


                      1. Schil de stoofperen.
                      2. Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
                      3. Breng de peren met 1 dl water, de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en de suiker aan de kook.
                      4. Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
                      5. Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
                      6. Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
                      7. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
                      8. Laat de melk al roerend binden.
                      9. Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
                      10. Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.


                      Voedingswaarden per persoon

                      Recept
                      Energie 180 kcal
                      Eiwit  2 gram
                      Koolhydraten 40 gram
                      Vet
                       1 gram  
                      Verzadigd vet  0 gram
                      Vezels
                       3 gram  


                      Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                      Totale menu

                      Energie 805 kcal
                      Eiwit 29 gram
                      Koolhydraten 90 gram
                      Vet 32 gram
                      Verzadigd vet  5 gram
                      Vezels 17 gram


                                                                      
                                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


                        
                                                        .