Rode uiensoep
Papillot met zalm en prei
Stoofpeertjes met custardsaus
Rode uiensoep
Ingrediënten
- 300 gram rode uien
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels tomatenpuree
- Mespunt paprikapoeder
- Tijm
- 4 dl (groente)bouillon
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Voorgerecht
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze
in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de olie
glazig.
- Voeg peper toe en pers het
teentje knoflook er boven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het paprikapoeder, wat
tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ± 15 minuten zacht
koken.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
115 kcal |
|
Eiwit |
2 gram |
|
Koolhydraten |
10 gram |
|
Vet
|
6 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
4 gram |
|
Papillot met zalm en prei
Ingrediënten
- 100 gram prei
- 2 moten zalmfilet
- 2 theelepels dille (diepvries
of vers)
- ½ eetlepel olie
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Materialen
bakpapier of
aluminiumfolie
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de
groente in smalle ringen.
- Verdeel de prei over 2 stukken
bakpapier of aluminiumfolie.
- Bestrooi de vis met peper en
een beetje zout en leg de zalm op de prei.
- Verdeel de dille over de vis.
- Druppel er wat olie over en
vouw het bakpapier goed dicht.
- Laat de pakketjes in een
stoompan boven kokend water of in een gewone pan met een klein bodempje
kokend water in 10 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met
sperzieboontjes en röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperzieboontjes
- 10 röstirondjes
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
245 kcal |
505 kcal |
Eiwit |
20 gram |
25 gram |
Koolhydraten |
1 gram |
40 gram |
Vet |
15 gram |
25 gram |
Verzadigd vet |
3 gram |
4 gram |
Vezels |
1 gram |
10 gram |
Stoofpeertjes met custardsaus
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen
- 1 dl rode wijn of bessensap
- ½ pijpkaneel
- 1 kruidnagel
- Stukje citroenschil
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 2½ dl halfvolle melk
Informatie
- 2 personen
- +/- 30 minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Schil de stoofperen.
- Houd de peertjes heel en laat
het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het
klokhuis.
- Breng de peren met 1 dl water,
de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en
de suiker aan de kook.
- Kook de peertjes in 3-4 uur
gaar en rood.
- Bind het vocht van de peertjes
met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
- Meng de custard met de suiker
en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
- Breng de rest van de melk aan
de kook en voeg het custardpapje toe.
- Laat de melk al roerend binden.
- Laat de custardsaus onder af en
toe roeren afkoelen.
- Geef de custardsaus bij de
stoofpeertjes.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
180 kcal |
|
Eiwit |
2 gram |
|
Koolhydraten |
40 gram |
|
Vet
|
1 gram |
|
Verzadigd vet |
0 gram |
|
Vezels
|
3 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
805 kcal |
|
Eiwit |
29 gram |
|
Koolhydraten |
90 gram |
|
Vet |
32 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
17 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|