Aardappel uientaart
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram uien
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 3 eieren
- ± 1½ dl halfvolle melk
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ dl zure room
- 50 gram geraspte belegen 30+
kaas
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze
gaar.
- Maak de uien schoon en snijd ze
in ringen.
- Fruit de uien in de margarine
met wat peper en weinig zout in 20 minuten gaar en glazig.
- Rooster de pijnboompitten in
een droge koekenpan goudbruin.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Maak van de gare aardappelen
met 1 ei, hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een stevige
puree.
- Schep de aardappelpuree in een
ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen er over
en strooi er de pijnboompitten over.
- Klop 2 eieren los met de zure
room en de kaas en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in
± 20 minuten gaar en lichtbruin.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
745 kcal |
|
Eiwit |
30 gram |
|
Koolhydraten |
75 gram |
|
Vet
|
35 gram |
|
Verzadigd vet |
10 gram |
|
Vezels
|
10 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|