Aardappel uientaart


Ingrediënten
 
    • 600 gram aardappelen
    • 500 gram uien
    • 1½ eetlepel vloeibare margarine
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 3 eieren
    • ± 1½ dl halfvolle melk
    • ½ theelepel nootmuskaat
    • ½ dl zure room
    • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
      • Eenpansgerecht
      • Aardappel-, rijst- of pastagerecht
      Bereiding

        1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
        2. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
        3. Fruit de uien in de margarine met wat peper en weinig zout in 20 minuten gaar en glazig.
        4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
        5. Verwarm de oven voor op 200° C.
        6. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een stevige puree.
        7. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
        8. Verdeel de uienringen er over en strooi er de pijnboompitten over.
        9. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien.
        10. Bak de taart in de hete oven in ± 20 minuten gaar en lichtbruin.


        Extra informatie

        Allergie info:
        Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


        Voedingswaarden per persoon

        Recept
        Energie 745 kcal
        Eiwit 30 gram
        Koolhydraten 75 gram
        Vet 
        35 gram
        Verzadigd vet 10 gram
        Vezels 
        10 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .