Macaroni met broccoli-hamsaus
Ingrediƫnten
- 1 dunne prei
- 300 gram broccoli
- 150 gram champignons
- 150 gram achterham
- 200 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 3 eetlepels zure room
- 2 eetlepels bloem
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Maak de prei, de broccoli en de
champignons schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen,
verdeel de broccoli in roosjes en snijd de champignons in plakken.
- Snijd de ham in blokjes.
- Kook de macaroni in ruim water
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de preiringen zacht in de
olie.
- Voeg de roosjes broccoli toe en
stoof de groente in 5 minuten gaar.
- Schenk er de bouillon bij met
de plakjes champignons en de ham.
- Breng dit aan de kook.
- Roer de zure room glad met de
bloem.
- Voeg dit al roerend bij de
bouillon en bind hiermee het vocht.
- Maak de saus op smaak met
peper.
- Giet de gare macaroni af en
schep de saus er door.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
635 kcal |
|
Eiwit |
40 gram |
|
Koolhydraten |
70 gram |
|
Vet
|
20 gram |
|
Verzadigd vet |
70 gram |
|
Vezels
|
15 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|