Linzenburgers met kruidige wortelsalade
Ingrediënten
- 100 gram rode linzen
- 2½ dl groentebouillon (van ½
tablet)
- 1-2 winterwortels (± 400 gram)
- 2 bosuitjes
- Stukje spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- Gemalen koriander (ketoembar)
- Sinaasappelsap
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels paneermeel
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen
in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de laatste 5 minuten een
paar plakken wortel mee gaar.
- Maak de rest van de wortel
schoon en rasp ze grof.
- Maak de bosuitjes schoon en
snijd ze in ringen.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Houd een lepel bosui achter.
Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel
en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap.
- Bak de pijnboompitten in een
droge koekenpan goudbruin.
- Giet eventueel de linzen af.
Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn.
- Meng er de achtergehouden bosui
en de pijnboompitten door.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Maak het mengsel op smaak met
peper en koriander.
- Vorm er 4 schijven van en
wentel ze door paneermeel.
- Bak de linzenburgers in de
margarine in 10 minuten bruin.
- Geef er de wortelsalade bij.
Menusuggestie
Lekker met
volkoren bolletjes.
Hiervoor heb je nodig...
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
370 kcal | 605 kcal |
Eiwit |
15 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
35 gram | 75 gram |
Vet
|
15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 2 gram |
Vezels
|
15 gram | 20 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|