Zoetzuur varkensvlees


Ingrediënten
 
    • Stukje gemberwortel
    • 200 gram hamlap
    • 1 eetlepel olie
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels tomatenketchup
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 eetlepel ketjap
    • Chilipoeder
    • 1 ui
    • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
    • 1 klein blikje ananasstukjes

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vlees-, gevogelte of visgerecht
      Bereiding

        1. Schil het stukje gember en rasp het.
        2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
        3. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
        4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
        5. Voeg ½ dl water toe met de geraspte gember, de tomatenketchup, de basterdsuiker, de azijn, de ketjap en chilipoeder.
        6. Stoof het vlees 15 minuten.
        7. Maak de ui en de paprika’s schoon.
        8. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in reepjes.
        9. Doe de groente en de ananasblokjes met wat vocht bij het vlees en laat het in enkele minuten verder gaar worden.

        Menusuggestie

        Lekker met doperwtjes met mais en zilvervliesrijst.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 150 gram doperwtjes
          • 150 gram maïs
          • 120 gram zilvervliesrijst gekookt, met zout

          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 360 kcal680 kcal
          Eiwit 35 gram45 gram
          Koolhydraten 30 gram 90 gram
          Vet 
          10 gram 15 gram
          Verzadigd vet  2 gram  3 gram
          Vezels 
           4 gram 15 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .