Zoetzuur varkensvlees
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels bruine
basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap
- Chilipoeder
- 1 ui
- 1 rode, 1 groene en 1 gele
paprika
- 1 klein blikje ananasstukjes
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp
het.
- Snijd het vlees in blokjes en
bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie en bak hierin
het vlees bruin.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Voeg ½ dl water toe met de
geraspte gember, de tomatenketchup, de basterdsuiker, de azijn, de ketjap
en chilipoeder.
- Stoof het vlees 15 minuten.
- Maak de ui en de paprika’s
schoon.
- Snijd de ui in snippers en de
paprika’s in reepjes.
- Doe de groente en de
ananasblokjes met wat vocht bij het vlees en laat het in enkele minuten
verder gaar worden.
Menusuggestie
Lekker
met doperwtjes met mais en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram doperwtjes
- 150 gram maïs
- 120 gram zilvervliesrijst
gekookt, met zout
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
360 kcal | 680 kcal |
Eiwit |
35 gram | 45 gram |
Koolhydraten |
30 gram | 90 gram |
Vet
|
10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 3 gram |
Vezels
|
4 gram | 15 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|