Venkel met aardappelpartjes uit de oven
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende
aardappelen
- 1 venkelknol
- 2 groene paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon en
snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen 5 minuten
in weinig water.
- Maak de groente schoon.
- Bewaar van de venkel het fijne
groen. Snijd de venkel in 8 parten.
- Snijd de paprika’s en de ui in
stukken.
- Laat de knoflookteentjes heel.
- Meng de groente met de stukken
aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de
bakplaat van de oven.
- Laat de groente in 40 minuten
gaar worden.
- Schep alles 1 of 2 keer om.
- Strooi er het fijne venkelgroen
over.
Menusuggestie
Lekker met
reepjes kalkoenfilet.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram reepjes kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
240 kcal | 390 kcal |
Eiwit |
5 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
40 gram | 40 gram |
Vet
|
6 gram | 10 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 2 gram |
Vezels
|
7 gram | 7 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|