Venkel met aardappelpartjes uit de oven


Ingrediënten
 
    • 400 gram vastkokende aardappelen
    • 1 venkelknol
    • 2 groene paprika's
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel olie

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Balansdag
      • Groentegerecht
      • Aardappel-, rijst- of pastagerecht
      Bereiding

        1. Warm de oven voor op 200° C.
        2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
        3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
        4. Maak de groente schoon.
        5. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
        6. Snijd de paprika’s en de ui in stukken.
        7. Laat de knoflookteentjes heel.
        8. Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
        9. Laat de groente in 40 minuten gaar worden.
        10. Schep alles 1 of 2 keer om.
        11. Strooi er het fijne venkelgroen over.

        Menusuggestie

        Lekker met reepjes kalkoenfilet.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 200 gram reepjes kalkoenfilet
          • 1 eetlepel vloeibare margarine

           


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 240 kcal390 kcal
          Eiwit  5 gram25 gram
          Koolhydraten 40 gram 40 gram
          Vet 
           6 gram 10 gram
          Verzadigd vet  1 gram  2 gram
          Vezels 
           7 gram  7 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .