Zuurkoolschotel
             Koffie-advocaat vla


Zuurkoolschotel

Ingrediënten

 
    • 500 gram aardappelen
    • 1 kleine ui
    • ¾ eetlepel vloeibare margarine
    • 1 appel
    • 500 gram zuurkool
    • Laurierblad
    • 1 glas droge witte wijn
    • 2 dl halfvolle melk
    • Nootmuskaat
    • 150 gram casselerrib in dikke plakken (vleeswaar)

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Eenpansgerecht

      Bereiding


        1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
        2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
        3. Fruit de ui in de margarine glazig.
        4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
        5. Voeg de zuurkool toe met de appel, het laurierblad en de wijn. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
        6. Warm de oven voor op 200° C.
        7. Maak van de aardappelen met hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
        8. Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
        9. Snijd de casselerrib in blokjes en schik ze op de zuurkool.
        10. Dek dit af met de aardappelpuree.
        11. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.


        Voedingswaarden per persoon

        Recept
        Energie 500 kcal
        Eiwit 25 gram
        Koolhydraten 60 gram
        Vet  10 gram
        Verzadigd vet  3 gram
        Vezels  15 gram
         



        Koffie-advocaat vla

        Ingrediënten

         
          • 1 zakje cappuccinopoeder
          • 2½ dl magere chocoladevla
          • ½ dl advocaat
          • Stukje pure chocolade

          Informatie

            • 2 personen
            • 0-15 minuten
            • Nagerecht

            Bereiding


              1. Los het cappuccinopoeder op in 2 eetlepels kokend water.
              2. Roer dit door de chocoladevla en laat het afkoelen.
              3. Verdeel de vla, afgewisseld met de advocaat over 2 glazen.
              4. Eindig met een lepel advocaat en rasp er wat chocolade over.


              Voedingswaarden per persoon

              Recept
              Energie 200 kcal
              Eiwit  6 gram
              Koolhydraten 30 gram
              Vet
               4 gram  
              Verzadigd vet  2 gram
              Vezels
               1 gram  


              Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


              Totale menu

              Energie 700 kcal
              Eiwit 31 gram
              Koolhydraten 90 gram
              Vet 14 gram
              Verzadigd vet  5 gram
              Vezels 16 gram


                                                              
                                                            Eetsmakelijk Marjolijn.


                
                                                .