Zuurkoolschotel
Koffie-advocaat vla
Zuurkoolschotel
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine ui
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 1 appel
- 500 gram zuurkool
- Laurierblad
- 1 glas droge witte wijn
- 2 dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
- 150 gram casselerrib in dikke
plakken (vleeswaar)
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze
in weinig water gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Fruit de ui in de margarine
glazig.
- Schil de appel en snijd hem in
blokjes.
- Voeg de zuurkool toe met de
appel, het laurierblad en de wijn. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak van de aardappelen met
hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
- Doe de zuurkool in een
ovenvaste schaal.
- Snijd de casselerrib in blokjes
en schik ze op de zuurkool.
- Dek dit af met de
aardappelpuree.
- Laat het gerecht in de hete
oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
500 kcal |
|
Eiwit |
25 gram |
|
Koolhydraten |
60 gram |
|
Vet |
10 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels |
15 gram |
|
Koffie-advocaat vla
Ingrediënten
- 1 zakje cappuccinopoeder
- 2½ dl magere chocoladevla
- ½ dl advocaat
- Stukje pure chocolade
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Los het cappuccinopoeder op in
2 eetlepels kokend water.
- Roer dit door de chocoladevla
en laat het afkoelen.
- Verdeel de vla, afgewisseld met
de advocaat over 2 glazen.
- Eindig met een lepel advocaat
en rasp er wat chocolade over.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
200 kcal |
|
Eiwit |
6 gram |
|
Koolhydraten |
30 gram |
|
Vet
|
4 gram |
|
Verzadigd vet |
2 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
700 kcal |
|
Eiwit |
31 gram |
|
Koolhydraten |
90 gram |
|
Vet |
14 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
16 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|