Mais-paprika soep
Pangasius met garnalenkorstje
Appelkruimel toetje
Mais-paprika soep
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 klein blikje maïskorrels
- 2 dl (groente)bouillon
- ½ geroosterde paprika (pot)
- ½ dl halfvolle melk
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en
snijd het klein.
- Fruit de ui in de margarine
zacht.
- Voeg de uitgelekte mais en de
bouillon toe en laat dit en paar minuten koken.
- Pureer eventueel de helft van
de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd het stuk paprika in
reepjes. Roer de paprika en de melk door de soep en breng het geheel weer
aan de kook.
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van boullion en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
95 kcal |
|
Eiwit |
3 gram |
|
Koolhydraten |
9 gram |
|
Vet
|
5 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Pangasius met garnalenkorstje
Ingrediënten
- 50 gram garnalen
- ½ eiwit
- ½ eetlepel paneermeel
- 1 theelepel olie
- 2 stukjes pangasiusfilet
- 1 theelepel viskruiden
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pureer de garnalen met het
eiwit, het paneermeel, peper, een beetje zout en de olie in de
keukenmachine tot een puree.
- Bestrooi de vis met wat
viskruiden en leg de filets naast elkaar in een platte ovenvaste schaal.
- Dek de vis af met de
garnalenpuree.
- Laat de vis in de voorverwarmde
oven in 10-12 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met
snijboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
150 kcal |
320 kcal |
Eiwit |
25 gram |
30 gram |
Koolhydraten |
1 gram |
25 gram |
Vet |
5 gram |
8 gram |
Verzadigd vet |
1 gram |
2 gram |
Vezels |
0 gram |
10 gram |
Appelkruimel toetje
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 kleine appels (elstar, golden
delicious of jonagold)
- 4 eetlepels magere vanillevla
- 4 eetlepels bloem
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 kaneel
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de rozijnen.
- Schil de appels, haal het
klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
- Leg de plakken appel in de
ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
- Maak een kruimeldeegje door de
bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
- Werk hier met een vork de
margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
- Strooi de kruimels over de
inhoud van de schaal.
- Bak het appelkruimeltoetje in
het midden van de oven in bak 20 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
255 kcal |
|
Eiwit |
4 gram |
|
Koolhydraten |
45 gram |
|
Vet
|
5 gram |
|
Verzadigd vet |
0 gram |
|
Vezels
|
3 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
670 kcal |
|
Eiwit |
37 gram |
|
Koolhydraten |
79 gram |
|
Vet |
18 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels |
15 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|