Mais-paprika soep
     Pangasius met garnalenkorstje
              Appelkruimel toetje


Mais-paprika soep

Ingrediënten

 
      • 1 bosuitje
      • ½ eetlepel vloeibare margarine
      • 1 klein blikje maïskorrels
      • 2 dl (groente)bouillon
      • ½ geroosterde paprika (pot)
      • ½ dl halfvolle melk

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
            2. Fruit de ui in de margarine zacht.
            3. Voeg de uitgelekte mais en de bouillon toe en laat dit en paar minuten koken.
            4. Pureer eventueel de helft van de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
            5. Snijd het stuk paprika in reepjes. Roer de paprika en de melk door de soep en breng het geheel weer aan de kook.


            Extra informatie

            Allergie info:
            Voor het gebruik van boullion en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 95 kcal 
            Eiwit  3 gram
            Koolhydraten  9 gram
            Vet 
             5 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             2 gram



            Pangasius met garnalenkorstje

            Ingrediënten

             
              • 50 gram garnalen
              • ½ eiwit
              • ½ eetlepel paneermeel
              • 1 theelepel olie
              • 2 stukjes pangasiusfilet
              • 1 theelepel viskruiden

              Informatie

                • 2 personen
                • 0-15 minuten
                • hoofdgerecht
                • Vlees-, gevogelte of visgerecht

                Bereiding


                  1. Warm de oven voor op 200° C.
                  2. Pureer de garnalen met het eiwit, het paneermeel, peper, een beetje zout en de olie in de keukenmachine tot een puree.
                  3. Bestrooi de vis met wat viskruiden en leg de filets naast elkaar in een platte ovenvaste schaal.
                  4. Dek de vis af met de garnalenpuree.
                  5. Laat de vis in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar worden.

                  Menusuggestie

                  Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.


                  Hiervoor heb je nodig...

                    • 400 gram snijbonen
                    • 6 opscheplepels aardappelpuree

                    Voedingswaarden per persoon

                    Recept met Menusuggestie
                    Energie 150 kcal 320 kcal
                    Eiwit 25 gram 30 gram
                    Koolhydraten  1 gram 25 gram
                    Vet   5 gram  8 gram
                    Verzadigd vet  1 gram  2 gram
                    Vezels   0 gram 10 gram
                     



                    Appelkruimel toetje

                    Ingrediënten

                     
                      • 2 eetlepels rozijnen
                      • 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold)
                      • 4 eetlepels magere vanillevla
                      • 4 eetlepels bloem
                      • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
                      • 1 kaneel
                      • ¾ eetlepel vloeibare margarine

                      Informatie

                      • 2 personen
                      • 0-15 minuten  
                      • Nagerecht

                      Bereiding


                        1. Warm de oven voor op 200° C.
                        2. Was de rozijnen.
                        3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
                        4. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
                        5. Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
                        6. Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
                        7. Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
                        8. Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in bak 20 minuten gaar en bruin.


                        Voedingswaarden per persoon

                        Recept
                        Energie 255 kcal
                        Eiwit  4 gram
                        Koolhydraten 45 gram
                        Vet
                         5 gram  
                        Verzadigd vet  0 gram
                        Vezels
                         3 gram  


                        Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                        Totale menu

                        Energie 670 kcal
                        Eiwit 37 gram
                        Koolhydraten 79 gram
                        Vet 18 gram
                        Verzadigd vet  3 gram
                        Vezels 15 gram


                                                                        
                                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


                          
                                                          .