Surinaamse stampot met wortel,
    kokos en vegetarische reepjes



Ingrediënten
 
    • 600 gram aardappelen
    • 1 ui
    • 300 gram winterwortelen
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1½ eetlepel vloeibare margarine
    • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
    • 1 teentje knoflook
    • ½ theelepel komijnzaad
    • 2 eetlepels kokos
    • 1 dl groentebouillon

    Informatie

      • 2 personen
      • 30+ minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
      • Eenpansgerecht

      Bereiding


      1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
      2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
      3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
      4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
      5. Kook dit in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
      6. Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische reepjes bruin.
      7. Pers het teentje knoflook er boven uit.
      8. Bak de laatste minuut het komijnzaad en de kokos mee.
      9. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
      10. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
      11. Schep het gebakken reepjes er op.



      Voedingswaarden per persoon

      Recept
      Energie 530 kcal
      Eiwit 30 gram
      Koolhydraten 65 gram
      Vet 
      20 gram
      Verzadigd vet  5 gram
      Vezels 
      15 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .