Surinaamse stampot met wortel,
kokos en vegetarische reepjes
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 300 gram winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische
roerbakstukjes
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels kokos
- 1 dl groentebouillon
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd
ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Schrap de wortelen en snijd ze
in plakken.
- Maak de bleekselderij schoon en
snijd de stengels in boogjes.
- Kook dit in weinig water in ca.
20 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak
hierin de vegetarische reepjes bruin.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Bak de laatste minuut het
komijnzaad en de kokos mee.
- Giet de aardappelen met de
groente af. Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en
roer alles door elkaar.
- Schep het gebakken reepjes er
op.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
530 kcal |
|
Eiwit |
30 gram |
|
Koolhydraten |
65 gram |
|
Vet
|
20 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels
|
15 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|