Pasta Marinara
Ingrediƫnten
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn op water
(naturel)
- 100 gram volkoren pasta,
bijvoorbeeld penne
- 50 gram garnalen
- 6 blaadjes basilicum
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder
het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de knoflook klein.
- Maak de bosui schoon en snijd
hem in ringen.
- Fruit de ui en de knoflook
zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat, peper en een beetje zout toe.
- Laat de tonijn uitlekken en
schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
- Kook intussen de pasta in ruim
water gaar.
- Laat de pasta uitlekken.
- Schep de pasta met de garnalen
bij het mengsel en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met kleingesneden
basilicum.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
340 kcal |
|
Eiwit |
30 gram |
|
Koolhydraten |
35 gram |
|
Vet
|
8 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
7 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|