Spruitjes a la polonaise
Ingrediƫnten
- 1 ei
- 1 sneetje (oud) brood
- 6 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel kappertjes
- 400 gram spruitjes
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Groentegerecht
Bereiding
- Kook het ei in 9 minuten hard
en laat het afkoelen.
- Rooster het brood goudbruin en
verkruimel het.
- Maak de peterselie en de
knoflook schoon.
- Hak de peterselie grof en snijd
het teentje knoflook klein.
- Verwarm de margarine en bak
hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
- Pel het ei en hak het fijn.
- Meng het ei en de kappertjes
door het mengsel.
- Maak de spruitjes schoon en
halveer ze.
- Kook de spruitjes in weinig
water in ca. 5 minuten gaar.
- Schep het mengsel door de
spruitjes.
Menusuggestie
Lekker met
gehaktballetjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
205 kcal | 595 kcal |
Eiwit |
10 gram | 35 gram |
Koolhydraten |
20 gram | 45 gram |
Vet
|
8 gram | 25 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 6 gram |
Vezels
|
10 gram | 15 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|