Spruitjes a la polonaise


Ingrediƫnten
 
    • 1 ei
    • 1 sneetje (oud) brood
    • 6 takjes peterselie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel vloeibare margarine
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 400 gram spruitjes

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • Hoofdgerecht
    • Groentegerecht

    Bereiding

      1. Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
      2. Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
      3. Maak de peterselie en de knoflook schoon.
      4. Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
      5. Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
      6. Pel het ei en hak het fijn.
      7. Meng het ei en de kappertjes door het mengsel.
      8. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
      9. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
      10. Schep het mengsel door de spruitjes.

      Menusuggestie

      Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

      Hiervoor heb je nodig...

        • 150 gram mager rundergehakt
        • 1 kleine ui
        • 1 eetlepel vloeibare margarine
        • 6 kleine aardappelen


        Voedingswaarden per persoon

        Recept met Menusuggestie
        Energie 205 kcal595 kcal
        Eiwit 10 gram35 gram
        Koolhydraten 20 gram 45 gram
        Vet 
         8 gram 25 gram
        Verzadigd vet  1 gram  6 gram
        Vezels 
        10 gram 15 gram

          

                                                          
                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


          
                                          .