Thaise tempékoekjes


Ingrediënten
 
    • 1 sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 1 stengel citroengras
    • ½ spaanse peper
    • Stukje gemberwortel
    • 150 gram tempé
    • Ca. ½ eetlepel limoensap
    • 1 theelepel suiker
    • Bloem
    • 1½ eetlepel vloeibare margarine

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
      Bereiding

        1. Maak de sjalot en de knoflook schoon.
        2. Verwijder van het citroengras het buitenste blad.
        3. Haal de pitjes uit de peper.
        4. Schil het stukje gember.
        5. Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
        6. Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel.
        7. Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar.
        8. Voeg eventueel wat bloem toe.
        9. Maak het geheel op smaak met een beetje zout.
        10. Vorm er 4 schijven van.
        11. Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.

        Menusuggestie

        Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 1 kleine chinese kool
          • 6 opscheplepel zilvervliesrijst
          • 1 bosuitje
          • 6 takjes bladselderij
          • 1 eetlepel olie

          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 190 kcal520 kcal
          Eiwit 10 gram20 gram
          Koolhydraten  9 gram 65 gram
          Vet 
          10 gram 20 gram
          Verzadigd vet  1 gram  2 gram
          Vezels 
           5 gram 15 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .