Thaise tempékoekjes
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- ½ spaanse peper
- Stukje gemberwortel
- 150 gram tempé
- Ca. ½ eetlepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding
- Maak de sjalot en de knoflook
schoon.
- Verwijder van het citroengras
het buitenste blad.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Schil het stukje gember.
- Pureer de sjalot, de knoflook,
het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de
keukenmachine.
- Breek de tempé in stukken en
doe ze bij het mengsel.
- Voeg het limoensap en de suiker
toe en pureer dit met elkaar.
- Voeg eventueel wat bloem toe.
- Maak het geheel op smaak met
een beetje zout.
- Vorm er 4 schijven van.
- Bak de tempékoekjes in de hete
margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met
Chinese kool en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine chinese kool
- 6 opscheplepel zilvervliesrijst
- 1 bosuitje
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
190 kcal | 520 kcal |
Eiwit |
10 gram | 20 gram |
Koolhydraten |
9 gram | 65 gram |
Vet
|
10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
1 gram | 2 gram |
Vezels
|
5 gram | 15 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|