Pittige Bonensoep met koriander
             Dadel-druivensalade


Pittige Bonensoep met koriander

Ingrediënten

 
    • 250 gram prei
    • 100 gram wortel
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olie
    • 1 theelepel korianderzaad
    • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
    • 4 dl (groente)bouillon (van tablet)
    • 1 gedroogd chilipepertje
    • 1 kleine pot witte bonen
    • 100 gram kerstomaatjes
    • ½ bosje koriander
    • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

    Informatie

      • 2 personen
      • 0-15 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vegetarisch hoofdgerecht
        Eenpansgerecht

      Bereiding


        1. Maak de groente schoon.
        2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
        3. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
        4. Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
        5. Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe.
        6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten.
        7. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
        8. Voeg de uitgelekte witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
        9. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
        10. Roer op het laatst de koriander door de soep.
        11. Schep aan tafel de yoghurt op de soep.

        Menusuggestie

        Lekker met volkorenbrood.


        Hiervoor heb je nodig...

          • 4 sneetjes volkorenbrood

          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van boullion raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 390 kcal 550 kcal
          Eiwit 25 gram 30 gram
          Koolhydraten 40 gram 75 gram
          Vet  10 gram 10 gram
          Verzadigd vet  2 gram  2 gram
          Vezels  20 gram 25 gram
           



          Dadel-druivensalade

          Ingrediënten

           
            • 4 dadels, geconfijt
            • 100 gram witte druiven zonder pit
            • Mespunt geraspte sinaasappelschil
            • 2 eetlepels sinaasappelsap

            Informatie

            • 2 personen
            • 0-15 minuten
            • nagerecht
            • Balansdag
            • Nagerecht

            Bereiding


              1. Snijd de dadels in de lengte in repen.
              2. Was de druiven en halveer ze.
              3. Roer de geraspte sinaasappelschil door het sinaasappelsap.
              4. Meng alles door elkaar en verdeel het over 2 glazen schaaltjes.


              Voedingswaarden per persoon

              Recept
              Energie 85 kcal
              Eiwit  1 gram
              Koolhydraten 20 gram
              Vet
               0 gram  
              Verzadigd vet  0 gram
              Vezels
               2 gram  


              Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


              Totale menu

              Energie 640 kcal
              Eiwit 31 gram
              Koolhydraten 95 gram
              Vet 10 gram
              Verzadigd vet  2 gram
              Vezels 27 gram


                                                              
                                                            Eetsmakelijk Marjolijn.


                
                                                .