Preisoep met gekookte forel
Kalkoenragout met zuurkool
Gevulde Appel
Preisoep met gekookte forel
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- ½ kruimig kokende aardappel
- Mespunt tijm
- 2 dl bouillon
- 50 gram gerookte forel
- 2 bruine soepstengels
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Maak de prei schoon.
- Snijd wat hele fijne ringen
prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
- Schil het stukje aardappel en
snijd het in blokjes.
- Kook de prei met de
aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 12 minuten gaar.
- Pureer de soep met een
staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Roer er de achtergehouden
ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
- Verdeel de forel in stukjes.
- Schenk de soep in 2 borden of
kommen en leg de stukjes forel er op.
- Geef er soepstengels bij.
Extra informatie
Allergie
info: Vervang
de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in
het dieet.
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
75 kcal |
|
Eiwit |
6 gram |
|
Koolhydraten |
8 gram |
|
Vet
|
2 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
1 gram |
|
Kalkoenragout met zuurkool
Ingrediënten
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- Mespunt kaneel
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
(djinten)
- 1 (rode) ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bloem
- 1½ dl bouillon
- 400 gram zuurkool
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Snijd de kalkoenfilet in
blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven
een kom uit.
- Meng er de sojasaus, de kaneel,
de komijn en wat peper door.
- Schep de blokjes kalkoen
hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
- Maak de ui en de bleekselderij
schoon.
- Snijd de ui in snippers en de
bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie in een grote
braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij
kort mee.
- Strooi er de bloem over en laat
dit 2 minuten mee warmen.
- Giet er al roerend de bouillon
bij tot een saus is ontstaan.
- Laat de kalkoenragout 5 minuten
sudderen.
- Schuif de ragout een beetje aan
de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
- Laat de zuurkool nog 10 minuten
zacht mee sudderen.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
Extra informatie
Allergie
info: Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
245 kcal |
370 kcal |
Eiwit |
30 gram |
30 gram |
Koolhydraten |
15 gram |
40 gram |
Vet |
7 gram |
7 gram |
Verzadigd vet |
1 gram |
1 gram |
Vezels |
8 gram |
10 gram |
Gevulde Appel
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 dl appelsap
- 2 speculaasjes
- 2 appels
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Nagerecht
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in
een beetje appelsap wellen.
- Breek de speculaasjes in grove
kruimels.
- Meng de rozijnen met de helft
van de speculaaskruimels.
- Schil de appels en boor het
klokhuis er uit.
- Maak de holtes nog wat groter.
- Plaats de appels in ovenvaste
schaaltjes.
- Vul de holtes met het mengsel.
Plaats de appels in een kleine steelpan.
- Druppel de rest van het
appelsap er over en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
- Laat de appels op klein vuur in
ca. 15 minuten zacht worden.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
140 kcal |
|
Eiwit |
1 gram |
|
Koolhydraten |
30 gram |
|
Vet
|
2 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
585 kcal |
|
Eiwit |
37 gram |
|
Koolhydraten |
78 gram |
|
Vet |
11 gram |
|
Verzadigd vet |
3 gram |
|
Vezels |
13 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|