Preisoep met gekookte forel
       Kalkoenragout met zuurkool
                 Gevulde Appel


Preisoep met gekookte forel

Ingrediënten

 
      • 1 dunne prei
      • ½ kruimig kokende aardappel
      • Mespunt tijm
      • 2 dl bouillon
      • 50 gram gerookte forel
      • 2 bruine soepstengels

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Maak de prei schoon.
            2. Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
            3. Schil het stukje aardappel en snijd het in blokjes.
            4. Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in de bouillon in 12 minuten gaar.
            5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
            6. Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
            7. Verdeel de forel in stukjes.
            8. Schenk de soep in 2 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
            9. Geef er soepstengels bij.


            Extra informatie

            Allergie info:
            Vervang de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in het dieet.
            Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 75 kcal 
            Eiwit  6 gram
            Koolhydraten  8 gram
            Vet 
             2 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             1 gram



            Kalkoenragout met zuurkool

            Ingrediënten

             
              • 200 gram kalkoenfilet
              • 1 teentje knoflook
              • 1 eetlepel sojasaus
              • Mespunt kaneel
              • ½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
              • 1 (rode) ui
              • 1 stengel bleekselderij
              • 1 eetlepel olie
              • 1 eetlepel bloem
              • 1½ dl bouillon
              • 400 gram zuurkool

              Informatie

                • 2 personen
                • 0-15 minuten
                • hoofdgerecht
                • Balansdag
                • Vlees-, gevogelte of visgerecht

                Bereiding


                  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
                  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
                  3. Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
                  4. Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
                  5. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
                  6. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
                  7. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
                  8. Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
                  9. Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
                  10. Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
                  11. Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
                  12. Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
                  13. Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.

                  Menusuggestie

                  Lekker met aardappelen.


                  Hiervoor heb je nodig...

                    • 6 kleine aardappelen
                    Extra informatie

                    Allergie info:

                    Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.



                    Voedingswaarden per persoon

                    Recept met Menusuggestie
                    Energie 245 kcal 370 kcal
                    Eiwit 30 gram 30 gram
                    Koolhydraten 15 gram 40 gram
                    Vet   7 gram  7 gram
                    Verzadigd vet  1 gram  1 gram
                    Vezels   8 gram 10 gram
                     



                    Gevulde Appel

                    Ingrediënten

                     
                      • 1 eetlepel rozijnen
                      • 1 dl appelsap
                      • 2 speculaasjes
                      • 2 appels

                      Informatie

                      • 2 personen
                      • 0-15 minuten
                      • nagerecht
                      • Nagerecht

                      Bereiding


                        1. Was de rozijnen en laat ze in een beetje appelsap wellen.
                        2. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
                        3. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
                        4. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
                        5. Maak de holtes nog wat groter.
                        6. Plaats de appels in ovenvaste schaaltjes.
                        7. Vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
                        8. Druppel de rest van het appelsap er over en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
                        9. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.


                        Voedingswaarden per persoon

                        Recept
                        Energie 140 kcal
                        Eiwit  1 gram
                        Koolhydraten 30 gram
                        Vet
                         2 gram  
                        Verzadigd vet  1 gram
                        Vezels
                         2 gram  


                        Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                        Totale menu

                        Energie 585 kcal
                        Eiwit 37 gram
                        Koolhydraten 78 gram
                        Vet 11 gram
                        Verzadigd vet  3 gram
                        Vezels 13 gram


                                                                        
                                                                      Eetsmakelijk Marjolijn.


                          
                                                          .