Bloemkoolsoep
   
Geroerbakte bief met mostertjus
                  Koffie Borgia


Bloemkoolsoep

Ingrediënten

 
      • 1 bosuitje
      • Stukje bloemkool
      • Mespunt kerriepoeder
      • ½ eetlepel vloeibare margarine
      • 1½ dl groentebouillon
      • 1 dl halfvolle melk

      Informatie

        • 2 personen
        • 0-15 minuten
        • voorgerecht
        • Balansdag
        • Voorgerecht

        Bereiding


            1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
            2. Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
            3. Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
            4. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
            5. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
            6. Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
            7. Roer er de groene ringetjes bosui door.
            8. Verdeel de soep over 2 borden.


            Allergie info:

            Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


            Voedingswaarden per persoon

            Recept
            Energie 65 kcal 
            Eiwit  3 gram
            Koolhydraten  5 gram
            Vet 
             3 gram
            Verzadigd vet  1 gram
            Vezels 
             2 gram



            Geroerbakte bief met mostertjus

            Ingrediënten

             
              • 200 gram bieflap
              • 2 eetlepels olie
              • 2-3 theelepels grove mosterd
              • 1 dl bouillon

              Informatie

              • 2 personen
              • 0-15 minuten
              • voorgerecht
              • Balansdag
              • Voorgerecht

              Bereiding


                1. Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met peper en een beetje zout.
                2. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin.
                3. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
                4. Doe de mosterd en de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los.
                5. Warm de jus snel door.

                Menusuggestie

                Lekker met witlof en aardappelen.


                Hiervoor heb je nodig...

                  • 400 gram witlof
                  • 6 kleine aardappelen


                  Allergie info:

                  Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.



                  Voedingswaarden per persoon

                  Recept met Menusuggestie
                  Energie 265 kcal 425 kcal
                  Eiwit 30 gram 35 gram
                  Koolhydraten  1 gram 30 gram
                  Vet  15 gram 15 gram
                  Verzadigd vet  3 gram  3 gram
                  Vezels   0 gram  5 gram
                   



                  Koffie Borgia

                  Ingrediënten

                   
                    • Stukje sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappelsnipper (gekonfijte sinaasappelschil)
                    • 2 eetlepels chocoladesaus (flesje)
                    • 2 koppen koffie
                    • 1 dl halfvolle melk

                    Informatie

                    • 2 personen
                    • 0-15 minuten
                    • voorgerecht
                    • Balansdag
                    • Voorgerecht

                    Bereiding


                      1. Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
                      2. Verdeel de chocoladesaus over 2 hoge koppen en schenk de hete koffie er op.
                      3. Klop de melk in een pannetje heet en schuimig en schenk dit op de koffie.
                      4. Schep de sinaasappelschilletjes er op.


                      Voedingswaarden per persoon

                      Recept
                      Energie 60 kcal
                      Eiwit  2 gram
                      Koolhydraten 10 gram
                      Vet
                       1 gram  
                      Verzadigd vet  1 gram
                      Vezels
                       0 gram  


                      Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


                      Totale menu

                      Energie 550 kcal
                      Eiwit 40 gram
                      Koolhydraten 45 gram
                      Vet 19 gram
                      Verzadigd vet  5 gram
                      Vezels  7 gram


                                                                      
                                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


                        
                                                        .