Bloemkoolsoep
Geroerbakte bief met mostertjus
Koffie Borgia
Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- Stukje bloemkool
- Mespunt kerriepoeder
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 1½ dl groentebouillon
- 1 dl halfvolle melk
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en
snijd het klein.
- Maak de bloemkool schoon en
snijd het in stukken.
- Fruit het witte deel van het
bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
- Voeg de bloemkool en de
bouillon toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
- Pureer de groente met een
staafmixer of in de keukenmachine.
- Verdun de soep met de melk en
breng het weer tegen de kook aan.
- Roer er de groene ringetjes
bosui door.
- Verdeel de soep over 2 borden.
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of
kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
65 kcal |
|
Eiwit |
3 gram |
|
Koolhydraten |
5 gram |
|
Vet
|
3 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
2 gram |
|
Geroerbakte bief met mostertjus
Ingrediënten
- 200 gram bieflap
- 2 eetlepels olie
- 2-3 theelepels grove mosterd
- 1 dl bouillon
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Snijd het vlees in smalle reepjes
en bestrooi het met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in een wok en
roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin.
- Schep het vlees uit de pan en
houd het warm.
- Doe de mosterd en de bouillon
in de pan en roer het aanbaksel los.
- Warm de jus snel door.
Menusuggestie
Lekker
met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram witlof
- 6 kleine aardappelen
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
265 kcal |
425 kcal |
Eiwit |
30 gram |
35 gram |
Koolhydraten |
1 gram |
30 gram |
Vet |
15 gram |
15 gram |
Verzadigd vet |
3 gram |
3 gram |
Vezels |
0 gram |
5 gram |
Koffie Borgia
Ingrediënten
- Stukje sinaasappelschil of 1
eetlepel sinaasappelsnipper (gekonfijte sinaasappelschil)
- 2 eetlepels chocoladesaus
(flesje)
- 2 koppen koffie
- 1 dl halfvolle melk
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Snijd het stukje
sinaasappelschil heel fijn.
- Verdeel de chocoladesaus over 2
hoge koppen en schenk de hete koffie er op.
- Klop de melk in een pannetje
heet en schuimig en schenk dit op de koffie.
- Schep de sinaasappelschilletjes
er op.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
60 kcal |
|
Eiwit |
2 gram |
|
Koolhydraten |
10 gram |
|
Vet
|
1 gram |
|
Verzadigd vet |
1 gram |
|
Vezels
|
0 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
550 kcal |
|
Eiwit |
40 gram |
|
Koolhydraten |
45 gram |
|
Vet |
19 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
7 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|