Kerrierijst
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerrie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 3-4 dl groentebouillon
- 1 klein blik doperwten
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of
pastagerecht
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de kerrie toe en fruit dit
mee tot de kerrie gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk
de bouillon al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en
laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
- Roer de laatste minuten de
uitgelekte doperwtjes door de rijst.
Menusuggestie
Lekker met
gebakken vis en witlofsalade met cranberries en druiven.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 stukken gebakken vis
- Witlofsalade met
cranberries en druiven
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
420 kcal | 730 kcal |
Eiwit |
10 gram | 35 gram |
Koolhydraten |
75 gram | 95 gram |
Vet
|
8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 5 gram |
Vezels
|
6 gram | 9 gram |
Witlofsalade met cranberries
en druiven
Ingrediƫnten
- 75 gram (trosje) druiven
- 2 eetlepels gedroogde
cranberries
- Citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel olie
- 2-3 struikjes witlof
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Bereiding
- Was de druiven. Halveer ze en
wip de pitjes er uit.
- Meng de cranberries door de
druiven.
- Maak een dressing van
citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
- Maak het witlof schoon en snijd
het in smalle repen.
- Meng er direct de dressing
door.
- Schep het fruit er door.
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|