Kerrierijst


Ingrediƫnten
    • 1 ui
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel kerrie
    • 150-200 gram zilvervliesrijst
    • 3-4 dl groentebouillon
    • 1 klein blik doperwten

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

      Bereiding


        1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
        2. Fruit de ui in de olie glazig.
        3. Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
        4. Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
        5. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
        6. Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.

        Menusuggestie

        Lekker met gebakken vis en witlofsalade met cranberries en druiven.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 2 stukken gebakken vis
          • Witlofsalade met cranberries en druiven


          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 420 kcal730 kcal
          Eiwit 10 gram35 gram
          Koolhydraten 75 gram 95 gram
          Vet 
           8 gram 20 gram
          Verzadigd vet  2 gram  5 gram
          Vezels 
           6 gram  9 gram

           

          Witlofsalade met cranberries en druiven

          Ingrediƫnten

          • 75 gram (trosje) druiven
          • 2 eetlepels gedroogde cranberries
          • Citroensap
          • 2 theelepels mosterd
          • 2 theelepels honing
          • 1 eetlepel olie
          • 2-3 struikjes witlof

          Informatie

          • 2 personen
          • 0-15 minuten
          • hoofdgerecht
          • Groentegerecht

          Bereiding

          1. Was de druiven. Halveer ze en wip de pitjes er uit.
          2. Meng de cranberries door de druiven.
          3. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
          4. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
          5. Meng er direct de dressing door.
          6. Schep het fruit er door.
           
                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .