Gebakken pangasius met wortelpuree
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bloem
- 2 pangasius- of tilapiafilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Groentegerecht
Bereiding
- Maak de ui en de wortels
schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
- Fruit de ui met 1 theelepel
komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
- Voeg de wortels toe met wat
water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
- Stamp de groente tot een
smeuïge puree en maak het op smaak met een beetje zout.
- Meng de bloem met de rest van
de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
- Bestrooi de visfilets met peper
en een beetje zout en wentel de vis door het bloemmengsel.
- Verwarm de margarine in een
koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar
en bruin.
- Geef er de wortelpuree bij.
Menusuggestie
Lekker
met röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
370 kcal | 595 kcal |
Eiwit |
25 gram | 30 gram |
Koolhydraten |
25 gram | 60 gram |
Vet
|
15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 3 gram |
Vezels
|
9 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|