Gebakken pangasius met wortelpuree


Ingrediënten
 
    • 1 ui
    • 500 gram winterwortel
    • 1 eetlepel olie
    • 2 theelepels komijn (djinten)
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 pangasius- of tilapiafilets
    • 1½ eetlepel vloeibare margarine

    Informatie

      • 2 personen
      • 15-30 minuten
      • hoofdgerecht
      • Vlees-, gevogelte of visgerecht
        Groentegerecht
      Bereiding

        1. Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
        2. Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
        3. Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
        4. Stamp de groente tot een smeuïge puree en maak het op smaak met een beetje zout.
        5. Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
        6. Bestrooi de visfilets met peper en een beetje zout en wentel de vis door het bloemmengsel.
        7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
        8. Geef er de wortelpuree bij.

        Menusuggestie

        Lekker met röstirondjes uit de oven.

        Hiervoor heb je nodig...

          • 10 röstirondjes

          Extra informatie

          Allergie info:
          Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


          Voedingswaarden per persoon

          Recept met Menusuggestie
          Energie 370 kcal595 kcal
          Eiwit 25 gram30 gram
          Koolhydraten 25 gram 60 gram
          Vet 
          15 gram 25 gram
          Verzadigd vet  2 gram  3 gram
          Vezels 
           9 gram 10 gram

            

                                                            
                                                        Eetsmakelijk Marjolijn.


            
                                            .